Eco

Bărbat din județul Brașov amendat de jandarmi cu 10.000 de lei și lăsat fără autovehicul, pentru…

Un bărbat din județul Brașov a fost amendat de jandarmi cu 10.000 de lei, după ce a fost prins aruncând deșeuri din construcții pe un teren și un drum din apropierea râului Olt, în Făgăraș.

„În data de 20 septembrie, echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii publice în municipiul Făgăraș a surprins un bărbat care descărca dintr-o autoutilitară deșeuri provenite din construcții.

Deșeurile au fost descărcate pe un teren și pe un drum secundar, ambele aflate în apropierea râului Olt. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar în baza acelorași prevederi legale s-a aplicat sancțiunea complementară de confiscare a autovehiculului.

Totodată bărbatului i-a fost adus la cunoștință faptul că în sarcina sa revine și ridicarea deșeurilor abandonate, curățarea terenului și eliminarea acestora conform legislației în vigoare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Luiza Dănilă.
„Instituția noastră manifestă toleranță zero pentru astfel de acțiuni și acordă o importanță deosebită acțiunilor care privesc protejarea mediului, atât prin sancționarea celor care încalcă legea, dar și prin participarea activă în acțiuni de ecologizare, colectare selectivă a deșeurilor sau plantarea de arbori”, a adăugat sursa citată.

Sursa foto: IJJ Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button