Eco

Asociaţia Neuer Weg a fost dată în judecată de Schweighofer

 

Asociaţia de protecţie a mediului Neuer Weg, cu sediul în Făgăraş, judeţul Braşov, arată că a fost dată în judecată de firma Schweighofer.
„Cel mai mare succes al Asociaţei NW, deocamadată, în lupta cu mafia lemnului: Din proprie initiaţivă şi nesilită de nimeni, firma SCHWEIGHOFER duce luptele noastre în instanţă dincolo de hotarele României, şi anume la un tribunal din VIENA! În sfârşit ajungem în faţa unor instituţii judecătoreşti în care putem avea cât de cât încredere: cele din AUSTRIA! În 15 iunie 2015, s.c. Holzindustrie Schweighofer srl, cu sediul la Sebeş şi Gerald Schweighofer, patronul firmei, au depus cerere de chemare în judecată la Tribunalul Comercial Viena (Handelsgericht Wien) împotriva Aosciaţiei Neuer Weg…“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul asociaţiei.
„Schweighofer ne acuză ca afirmaţiile făcute de noi pe blogul www.neuerweg.ro cât şi în e-mailuri(!) trimise unor jurnalişti din Austria şi Germania (nepublicate de aceştia) ar fi neadevărate şi calomnioase la adresa firmei şi a patronului acesteia“, se mai arată în comunicat.

Amintim că Holzindustrie Schweighofer, care are o fabrică de prelucrare a lemnului la Reci, judeţul Covasna, a fost acuzată, printre altele, că a cumpărat lemn tăiat ilegal.
În iunie, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer aratau că firma s-a supus recent unei noi verificări stricte prin auditori independenți, obținând  Certificarea „Chain of Custody“ a organizației PEFC. Concret, compania arată că lemnele prelucrate provind din păduri „gestionate în mod durabil“. În mai, ziarul german Der Spiegel arăta că firma austriacă Holzindustrie Schweighofer a acceptat  să primească lemn tăiat ilegal de la agenţii sub acoperire care lucrează pentru organizația non-profit Environmental Investigation Agency (EIA).

Citiţi şi: Ecologiștii nu cred în Certificatul PEFC obținut de „Abatorul de păduri“ de la Reci

În timp ce Holzindustrie se mândrește cu Certificarea PEFC™, proprietarii de păduri spun că „85% din lemnul folosit nu e certificat“

Ecologiștii au pierdut! S-a decis autorizarea fabricii Schweighofer de la Reci!

Environmental Investigation Agency (EIA): „Holzindustrie Schweighofer România acceptă lemn tăiat ilegal”

Brașov. Protest împotriva tăierilor abuzive de pădure – Galerie Foto


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button