Delicte

[ViDEO] BRAȘOV. Fostul consilier județean Andrei Kadas, inculpat în dosare penale, vrea scuze… de la „mascați”

  • perchezitie_2.png
  • 20200218-013854.jpg

Fostul consilier județean Andrei Marius Kádas-Iluna, inculpat în dosare penale, vrea… scuze de la „mascați”, pe motiv că în presă au apărut imagini de la percheziția efectuată în locuința fostei sale soții. La vremea respectivă, el acuzase public că „mascații” i-au speriat pe copii, dând buzna în locuință, și că unul dintre minori chiar a ajuns la spital, din cauza sperieturii, însă imaginile l-au contrazis (vezi: BRAŞOV. „Mascaţii”, întâmpinaţi cu bucurie de… căţel / Imagini de la percheziţia care ar fi speriat doi copii… VIDEO). Acum, el vrea scuze pentru faptul că imaginile au apărut în spațiul public, după cum scrie și fanatik.ro (vezi detalii AICI).

Trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală și în cel privind achizițiile de la Spitalul de Boli Infecțioase 

Între timp, pe rolul Tribunalului Brașov se află două dosare penale în care este inculpat. Într-unul dintre acestea, fostul consilier județean a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru evaziune fiscală.
Fostul consilier județean s-ar fi sustras de la plata datoriilor către stat la firma de asfaltări pe care o controla. În circuit ar fi fost implicate și alte societăți comerciale.
„Inculpații trimiși în judecată ar fi creat circuite de sustragere de la plata obligațiilor fiscale, constând în TVA și impozit pe profit, și-au însușit sumele de bani care vizau aceste operațiuni fictive comerciale și au disimulat proveniența acestor sume de bani, pentru a reintroduce în circuitul civil sumele delapidate”, a declarat procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, citat de observatornews.ro.
Faptele ar fi fost comise în perioada 1 ianuarie 2009 – 30 iunie 2010.
Deși dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Brașov  anul trecut, primul termen în acest dosar a fost stabilit abia pentru data de 2 iunie. Mai multe informații – AICI

Kadas se numără și printre inculpații trimiși în judecată în dosarul privind presupusele achiziții frauduloase de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov. La data presupuselor fapte, era consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov; președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov. El a fost deferit justiției pentru
– trafic de influență,
– instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Vezi: BRAȘOV. ULTIMA ORĂ. Nume grele, trimise în judecată în dosarul privind achizițiile frauduloase de la Spitalul de Boli Infecțioase. În acest dosar, următorul termen de judecată va avea loc în data de 18 mai, tot la Tribunalul Brașov.

Acuzațiile de după percheziția de la locuința fostei soții

Familia fostului consilier județean a fost în centrul atenției, în luna februarie a anului 2020, după niște percheziții. Au fost lansate acuzații că „mascaţii” i-au speriat pe copiii brașoveanului – cu ocazia unei percheziţii efectuate de anchetatori la locuinţa fostei sale soţii, unde existau informaţii că ar locui (fără forme legale) unul dintre suspecţi. Imaginile surprinse în momentul descinderii au demontat ipoteza și au făcut lumină în caz. Politicianul s-a plâns că unul dintre copii a fost transportat la spital, pentru îngrijiri, din cauza sperieturii. Ba mai mult, s-a vehiculat că minorul ar fi leşinat în timpul percheziţiei. În filmuleţ, însă, se vede că poliţiştii au acţionat cu „mănuşi”, fără a folosi forţa sau vocea ridicată, încât niciunul dintre cei doi minori aflaţi în casă nu păreau speriaţi, ci doar nedumeriţi. Mai mult, căţelul familiei s-a arătat chiar încântat de „musafiri”, urmărindu-i dintr-o cameră într-alta, vesel. Singura agitată, din cauza stării de nervozitate, a fost femeia, care le-a cerut să nu facă „scandal”, deşi nu se punea problema de aşa ceva şi le-a reproşat că au dat buzna la ora 7.00 dimineaţa, fără a suna măcar la poartă…

În video se observă că poliţiştii s-au retras din locuinţă imediat după ce au constatat că bărbatul pe care îl căutau nu se afla acolo.

Poliţiştii au fost acuzaţi şi că au descins la adresa greşită. Acuzaţia a venit în ciuda faptului că aveau mandat emis de judecător, pentru acea adresă. Procurorii DIICOT au remis următorul comunicat, pentru a lămuri acest aspect:

„La data de 13.02.2020, ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov împreună cu luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov au pus în executare un mandat de percheziție, pe raza municipiului Brașov, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziția era greșită, precizăm că mandatul de percheziție a fost emis de către un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil. La data de 14.02.2020, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpați, iar față de alți 2 inculpați a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu”.

VEZI ȘI:

BRAŞOV. „Mascaţii”, întâmpinaţi cu bucurie de… căţel / Imagini de la percheziţia care ar fi speriat doi copii… (VIDEO)

Update. BRAŞOV. Trei inculpaţi ARESTAŢI PREVENTIV pentru presupusele infracţiuni comise în SUA

Update. REŢINERI făcute în BRAŞOV şi în SUA! Dovezi importante găsite la PERCHEZIŢIILE de ieri

BRAŞOV. În această dimineaţă, 18 PERCHEZIŢII! Acţiuni concomitente în Ungaria şi Germania

CITEȘTE ȘI:

BRAȘOV. Fostul consilier județean Andrei Marius Kadas, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

BRAŞOV. „Mascaţii”, întâmpinaţi cu bucurie de… căţel / Imagini de la percheziţia care ar fi speriat doi copii… (VIDEO)

BRAȘOV. Kadas și alți trei inculpați în dosarul „Mită în spitale” rămân în arest la domiciliu

BRAȘOV. ULTIMA ORĂ. Nume grele, trimise în judecată în dosarul privind achizițiile frauduloase de la Spitalul de Boli Infecțioase

BRAȘOV. Cine sunt persoanele reținute în Dosarul „Mită în Spitale”?! NUME CUNOSCUTE…

UPDATE. DNA, despre presupusele achiziții frauduloase din spitalele din BRAȘOV și Harghita

COVID-19. BRAȘOV. Percheziții în spitale! UPDATE. Noi informații, pe surse…

BRAȘOV. 12 persoane ar fi reținute în dosarul mitei din spitale Covid!

ANCHETE (ȘI) LA BRAȘOV… Circa 60 de contracte prin atribuire directă cu un singur spital


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button