Delicte

Update. Pacienți „tratați” cu medicamente care le făceau rău pentru ca apoi să fie operați pe inimă?! Percheziții în Brașov, Iași și Neamț

Pacienți „tratați” cu medicamente care le făceau rău pentru ca apoi să fie operați pe inimă?! Astăzi au avut loc percheziții în Brașov, Iași și Neamț, într-o cauză care vizează cadre medicale și nu numai – vezi și: Percheziții în Brașov și alte județe, în urma unor intervenții chirurgicale în timpul cărora… / Update. Stimulatoare cardiace luate de la morți?.

Potrivit presei centrale, medici de la Spitalul Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de la persoane decedate. Ar fi vizați, printre alte persoane, dr. Dan Tesloianu (Iași) și dr. Eduard Belu (Brașov).

Potrivit informaţiilor G4Media.ro, medicii ar fi vândut pacienţilor defibrilatoare şi stimulatoare cardiace la jumătate de preţ faţă de preţul pieţei. Astfel, dacă un defibrilator nou costa în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienţi decedaţi costau în jur de 2000 – 3000 de euro.

Surse judiciare citate G4Media afirmă că aproximativ 170 de pacienți ar fi primit stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate. Aceste dispozitive erau și decontate de CNAS prin introducerea unor coduri false.
Unora dintre pacienți li s-ar fi dat chiar medicamente care i-au făcut să se simtă mai rău, pentru ca apoi să fie operați.
Observatornews.ro notează că doi dintre pacienții care ar fi ajuns în această schemă horror au murit.
Anchetatorii fac verificări și cu privire la modul în care medicii Tesloianu și Belu și-ar fi construit o casă de vacanță într-o arie protejată din comuna Movileni, județul Iași.

Poliția a anunțat punerea în executare a nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză. Vor fi audiați și martori la IPJ Iași.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Posibil. Foarte posibil. Ăștia sunt „eroii” cu care ne-am pricopsit din facultățile de toate soiurile din toate orașele. Păi sunt facultăți acum mai multe decât erau profesionalele pe vremuri. Și lumea se uită în gura „eroilor”. Prostimea nu realizează că… Citeşte mai mult »

dreptatea
Răspunde la  Barbu Gh.
1 an în urmă

Adevar ai grait!

Willy
Răspunde la  dreptatea
1 an în urmă

Doi latrai.

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Marș de mai bagă niște doze în vene.

Back to top button