112

Percheziții în Brașov și alte județe, în urma unor intervenții chirurgicale în timpul cărora… / Update. Stimulatoare cardiace luate de la morți?

Au loc percheziții în Brașov, Iași și Neamț, în urma unor intervenții chirurgicale în timpul cărora ar fi fost încălcate procedurile de lucru și indicațiile de folosire a unor dispozitive medicale. Ar fi fost afectată ori pusă în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața pacienților.

Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a informat următoarele:

„În cursul zilei de azi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale, I.P.J. Brașov, Iași, Neamț și Suceava, pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia. De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale, la sediile unor unități medicale – spitale  și  la sediul unei organizații non-guvernamentale.

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora.

În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.  

          În documentarea activității infracționale, s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, ANAF și Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.


Stenturi luate de la persoane decedate și montate altor pacienți?!

Percheziții în Brașov și alte județe, în urma unor intervenții chirurgicale…

Stiripesurse.ro informează că, potrivit unor surse judiciare, sunt vizate Primăria Movileni, Clădirea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași (Policlinica Mare), Secția Cardiologie Intervențională din cadrul spitalului cu același nume, doctor Dan Tesloianu și dr. Eduard Belu, din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, secția cardiologie.

Și g4media.ro notează, pe surse, că medici de la Spitalul Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de la persoane decedate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ce sa mai facem ?
1 an în urmă

Vai noua!
Doctorii astia nu se mai satura?

Willy
1 an în urmă

Politia alearga si prinde infractorii iar judecatorii speciali ii achita sau le da cu suspendare. Asta e justitia in Romania, justitia specialilor. De aia e tara cum este, din cauza lor, a specialilor.

1 an în urmă

[…] Pacienți „tratați” cu medicamente care le făceau rău pentru ca apoi să fie operați pe inimă?! Astăzi au avut loc percheziții în Brașov, Iași și Neamț, într-o cauză care vizează cadre medicale și nu numai – vezi și: Percheziții… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] Pacienți „tratați” cu medicamente care le făceau rău pentru ca apoi să fie operați pe inimă?! Astăzi au avut loc percheziții în Brașov, Iași și Neamț, într-o cauză care vizează cadre medicale și nu numai – vezi și: Percheziții… Citeşte mai mult »

Back to top button