Delicte

Tribunalul Brașov menține arestarea preventivă a lui Palmer-Hîrtopanu

Tribunalul Brașov menține arestarea preventivă a lui Palmer-Hîrtopanu. Decizia a fost luată astăzi.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 septembrie, a inculpatului PALMER-HÎRTOPANU HORIA, director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației.
El este acuzat de luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată.
Astăzi, Tribunalul Brașov a dispus prelungirea mandatului cu încă 30 de zile. Solicitarea fusese făcută de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Brașov. Inculpatul solicitase să fie lăsat în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Solicitarea lui a fost respinsă.

Iată decizia Tribunalului:

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 236 alin. 1 Cod de procedură penală admite propunerea de prelungire a duratei arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Braşov în dosarul de urmărire penală nr. 120/P/2021. În baza art. 236 alin. 2 Cod de procedură penală prelungeşte durata măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.10.2022-până la data de 13.11.2022, inclusiv, a inculpatului PALMER-HÎRTOPANU HORIA, arestat în temeiul mandatului de arestare preventivă 52/UP/15.09.2022 emis de judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov pentru săvârşirea infracţiunilor de:
-luare de mită în formă (…)
-spălare de bani în formă continuată (…).
Respinge cererea formulată de inculpatul PALMER-HÎRTOPANU HORIA de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu sau cu control judiciar sau cu control judiciar pe cauţiune. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de consiliu, azi 10.10.2022, ora 15:51”.

Mită de peste 340.000 de euro

Conform DNA, inculpatul a primit bani și alte foloase necuvenite însumând aproximativ 340.000 euro și 18.749 lei. Administratorul unei firme, coinculpat, l-ar fi plătit pentru contracte de lucrări. Mai multe date – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button