Delicte

Trei tineri români, arestați după ce au răpit și jefuit 11 bărbați

Trei tineri români, arestați după ce au răpit și jefuit 11 bărbați

Trei tineri în vârstă de 20 de ani, de origine română, dar care locuiesc în Perugia, au fost arestați de carabinieri sub acuzația de jaf și șantaj, după o anchetă complicată.

Românii i-au ademenit pe tineri pe site-uri de dating online, iar, ulterior, i-au bătut, jefuit și umilit.

Dacă nu ne dai banii, le vom spune tuturor că ești gay și vom posta fotografiile pe care le-am schimbat pe internet”, spuneau agresorii.

Cel puțin 11 victime au fost prinse și hărțuite în ultimele săptămâni, notează publicația Il Messaggero.

Între februarie și martie 2023, Linia de Asistență Gay din Italia (număr gratuit 800713713) împotriva homobistransfobiei a strâns mărturii de la 8 băieți homosexuali care au povestit că au fost jefuiți, amenințați și insultați în timpul întâlnirilor care au avut loc la Roma și în împrejurimi. 

Potrivit publicației citate, întâlnirile au avut loc în Castele, iar printre victime s-au numărat trei tineri de 19 și 20 de ani. Băieții au spus că după ce au fost abordați online, s-au întâlnit cu agresorii.

Ei au fost obligați să se urce într-o mașină și au fost duși în locuri izolate și au fost agresați și jefuiți de portofele, inele şi lanţuri. De cele mai multe ori, victimele au fost și umilite cu insulte homofobe.

Autorităţile cred că numărul real al victimelor ar fi mai mare, dar că unora le este ruşine să vorbească. Judecătorul de caz a dispus ca românii să fie ţinuţi în continuare în arest la domiciliu.

Munca de solidaritate și de mediere cu victimele este fundamentală pentru a opri acțiunile violente care expun atâția tineri la pericol. În cazurile pe care le-am urmărit, planul infracțional afectează băieții gay, care sunt înșelați cu răutate prin șiretlicul întâlnirii, pentru ca apoi să profite de dificultatea pe care ar avea-o victima de a lupta împotriva vinovăției și de a căuta dreptate. Prin urmare, mulțumim sincer tuturor victimelor care, în ultima lună, au facilitat reconstituirea faptelor, arătând disponibilitatea de a împărtăși o experiență dureroasă cu intenția de a se sprijini reciproc“, a declarat avocatul Alessandro Cataldi, șeful departamentului juridic al Gay Help Line..

Trei tineri români, arestați după ce au răpit și jefuit 11 bărbați.. Voluntarii asociației sunt convinși că victimele constatate sunt mult mai puține decât cele reale.

Fac un apel la toți cei care au tăcut să ceară sprijin și prin intermediul liniei de ajutor pentru homosexuali 800 713 713. Vă vom însoți în această călătorie“.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button