Delicte

Trei inși, reținuți pentru plasarea de bani proveniți de la falsificatori brașoveni

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a trei persoane care ar fi plasat bani falsificați de o grupare destructurată de procurorii DIICOT Brașov (VEZI ȘI: BRAȘOV. PERCHEZIȚII. Aproape 500.000 de euro, posibil falsificați, ridicați de DIICOT și de BCCO / Anchetă și pentru trafic de droguri).

Anchetatorii gălățeni i-au „săltat” ieri pe cei trei suspecți, acuzându-i de „constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine” în formă continuată, „punere în circulație de valori falsificate” în formă continuată şi „înșelăciune” în formă continuată, toate în concurs real. În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, inculpații au constituit, pe raza județului Galați, un grup infracțional organizat ce a procedat la punerea în circulație a unui număr de cel puțin 120 de bancnote falsificate (în cupiura de 50 euro), provenite de la o grupare infracțională destructurată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, la data de 27.01.2021 și a indus în eroare un număr de opt persoane vătămate cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul creat fiind de peste 6.400 euro”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat cinci percheziții domiciliare, ieri, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și SCCO Buzău și al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto – arhivă (percheziții 27 ianuarie)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button