Delicte

Suspectul de atac armat a fost găsit în Republica Moldova

Suspectul de atac armat a fost găsit în Republica Moldova. În data de 1 februarie, el ar fi împușcat în gât un alt bărbat, pe care îl cunoștea. Ar fi comis atacul dintr-un autoturism cu care apoi a reușit să fugă.

„La data de 03.02.2023 Tribunalul Iaşi a emis cererea de dare în urmărire internaţională a bărbatului bănuit de săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor, în seara zilei de 01.02.2023, în municipiul Iaşi.
În cadrul schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova – efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR, autorul faptei a fost localizat, depistat și reținut de către autoritățile moldovenești, pe teritoriul Republicii Moldova.
Bărbatul de 31 ani va fi preluat din Republica Moldova, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din România, urmând să fie predat autorităţilor judiciare la o dată ulterioară.
După extrădare, autorul va fi prezentat Tribunalului Iaşi pentru confirmarea măsurii de arest preventiv, iar ulterior procurorului criminalist pentru a fi audiat.
În dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, procurorul de caz a continuat cercetările, prin delegarea ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, reuşind să găsească prezumtivul pistol folosit la comiterea faptei, ce urmează a fi expertizat pentru a se stabili dacă este arma cu care a fost împuşcată victima”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Vezi și: Șofer cu antecedente penale, căutat după ce a împușcat un bărbat în gât


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button