Delicte

Șefă a unei secții de psihiatrie, reținută pentru 147 de acte materiale de luare de mită

Șefă a unei secții de psihiatrie, reținută pentru 147 de acte materiale de luare de mită…

Șefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost reținută ieri pe o durată de 24 de ore, pentru luare de mită. În cauză, se efectuează cercetări și pentru dare de mită.
Anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.


Astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Ieri au fost efectuate percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie și una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială. De asememea, au fost puse în executare cinci mandate de aducere a unor suspecţi.

În ordonanţele procurorului se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:


„În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.
Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea”, au explicat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție. Vezi și: Șofer moldovean, reținut în Brașov pentru dare de mită


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare