Delicte

S-a mutat de pe scaunul șoferului pe bancheta din spate / Dosar penal, în județul Brașov

S-a mutat…

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele au întocmit un dosar penal și efectueză verificari după ce un conducător auto s-a mutat pe bancheta din spate a mașinii, după efectuarea de către agenți a semnalului de oprire. În locul său s-a așezat pasagerul din dreapta.


„La data de 22 octombrie a.c., în cadrul unei acțiuni pe care polițiștii au organizat-o în scopul prevenirii accidentelor rutiere și a depistării conducătorilor auto ce nu respectă normele rutiere, aceștia au efectuat semnal de oprire conducătorului unui autovehicul care circula pe strada Toamnei, din municipiul Săcele.


În timp ce conducătorul autovehiculului efectua manevra de oprire, având o viteză redusă, polițiștii au observat că bărbatul a trecut rapid pe bancheta din spate, iar pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față a trecut la volanul autovehiculului.  
După identificarea bărbatului, de 35 de ani, care se aflase inițial la volanul autovehicului, poliștii au constatat că acesta nu este deținător de permis de conducere, iar pentru că prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului, i s-a cerut să se supună efectuării unui test în acest sens, însă l-a refuzat”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


De asemenea, conducătorul auto a refuzat să îi fie prelevate mostre pentru determinarea alcoolemiei din organism, motiv pentru care polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru infracțiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button