Delicte

Reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, la percheziții efectuate astăzi

 

Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureș efectuează 17 percheziții domiciliare, astăzi, în județul Mureș, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice bănuite de ilegalități în domeniul silvic.

La activități participă și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, mai multe societăți comerciale din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi extras în mod ilegal din fondul forestier proprietate publică a statului, masă lemnoasă superioară celei licitate și cumpărate, în baza contactelor de vânzare- cumpărare. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 540.000 de lei”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button