Delicte

Profesor din Brașov, reținut pentru luare de mită

Un profesor din Brașov a fost reținut pentru luare de mită, în urma perchezițiilor de ieri. Amintim, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au efectuat, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, trei percheziții domiciliare, în acest dosar penal ce vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită.

„Perchezițiile au avut loc în municipiului Brașov, la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, respectiv la o unitate de învățământ privată – școală postliceală de asistente medicale, o fundație, dar și la reședința unei persoane fizice – în calitate de fost cadru didactic al școlii postliceale, unde existau informații că s-ar afla obiecte și înscrisuri ce au legătură cu infracțiunile cercetate.


În cauza penală instrumentată de polițiști ca urmare a delegării de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat, de 30 de ani care, în calitate de profesor al școlii postliceale, a pretins și primit, fără drept, în mod repetat, în perioada 2021-2023, sume de bani de la cursanții unității de învățământ private, în scopul de a-i promova pe aceștia la testele și examenele aferente disciplinelor predate de cadrul didactic.
Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, au fost ridicate înscrisuri și sisteme informatice, ce urmează a fi administrate in probatoriu pe parcursul urmăririi penale, în vederea stabilirii întregii stări de fapt”
, au informat anchetatorii.


De asemenea, 13 persoane au fost citate și audiate ca martori și a fost pus în aplicare un mandat de aducere, în urma căruia procurorul a dispus față de persoana bănuită măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Inculpatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov.
În cauză s-a beneficiat în permanență de suport de specialitate din partea D.O.S. – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov. Cercetările sunt desfășurate de organele de poliție judiciară din cadrul SICE, sub delegarea procurorului de caz, urmând ca suspectul să fie prezentat astăzi procurorului, pentru a dispune alte măsuri preventive față de acesta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button