Delicte

Primarul din Zărnești, trimis în judecată de DNA Brașov. Patru inculpați și-au recunoscut vinovăția

Primarul din Zărnești, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov. Alți patru inculpați și-au recunoscut vinovăția.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului IGRIȘAN ALEXANDRU LUCIAN, la data faptei viceprimar al orașului Zărnești, în prezent primar al aceluiași oraș din județul Brașov, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene”, se arată într-un comunicat remis astăzi de DNA.

„În cursul anului 2016, în vederea finanțării proiectului intitulat «Centrul Național de Informare și Promovare Turistică în Orașul Zărnești» (finanțat din fonduri nerambursabile), inculpatul Igrișan Alexandru Lucian ar fi depus la autoritatea finanțatoare (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – M.D.R.A.P.) mai multe documente false (situații de lucrări, procesul verbal de recepție, raportul dirigintelui de șantier), ce atestau, contrar realității, finalizarea tuturor lucrărilor în cadrul proiectului”, se precizează în comunicat.

Edilul ar fi avut și ajutoare. Este vorba despre cele patru persoane care și-au recunoscut vinovăția.
„În demersurile sale, inculpatul Igrișan Alexandru Lucian ar fi beneficiat de sprijinul a patru persoane (trei angajați ai primăriei Zărnești și un diriginte de șantier) care, la vremea respectivă, au întocmit și semnat documentele menționate mai sus”, conform DNA.

„La data de 10 octombrie 2016, urmare a neregulilor constatate, M.D.R.A.P. a reziliat contractul de finanțare fără a efectua nicio plată către primăria Zărnești.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 293.849 lei”, susțin anchetatorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov.

Acordurile de recunoaștere

Anterior, procurorii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru inculpați.
GROSARU AURELIA, la data faptei director executiv în cadrul Direcției Economice a Primăriei orașului Zărnești, REIT IUSTINA CODRUȚA, la data faptei șef Serviciu Urbanism și manager proiect în cadrul Primăriei orașului Zărnești, CLINCIU MIHAELA, la data faptei inspector achiziții în cadrul Primăriei orașului Zărnești și o persoană fizică, la data faptei diriginte de șantier, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Cei patru inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor. Aceștia au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală. De asemenea, au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi.

Vezi și:

Administratorul unor firme din Brașov, trimis în judecată de DNA


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

La bulau cu micutii… chiar daca si-au ”recunoscut” vina. ASA NE APUCAM TOTI DE FURAT, DE TALHARIT, DE MAI STIU EU CE MINUNATII, ”RECUNOASTEM” SI GATA.
Ramanem si cu furaciunea acasa, daramite sa mai intram si la puscarie.

Back to top button