Delicte

Administratorul unor firme din Brașov, trimis în judecată de DNA

Administratorul unor firme din Brașov a fost trimis în judecată de DNA. Procurorii anticorupție l-au deferit justiției pe inculpat în stare de libertate. Persoana în cauză ar fi avut și un complice. Iată lista inculpaților, conform DNA:

„-Persoană fizică, la data faptei administrator al SC Cardex Rom SRL și SC Oblomov Ced SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
-SC CARDEX ROM SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
-SC OBLOMOV CED SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
-Persoană fizică, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Administratorul ar fi folosit documente false/inexacte

Reprezentanții DNA au oferit câteva date din rechizitoriu. Potrivit acestora, ilegalitățile au fost comise în perioada 2012 – 2015. Inculpatul ar fi folosit documente false/inexacte, pentru obținerea unor fonduri nerambursabile. Astfel ar fi obținut peste 260.000 de lei.

„În perioada 2012-2015, în contextul implementării a două proiecte ce vizau achiziția de utilaje, administratorul celor două societăți comerciale, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională (A.D.R.) Centru mai multe documente false/inexacte (facturi, oferte, etc.) în scopul obținerii pe nedrept a sumei totale de 261.551 lei, reprezentând fonduri nerambursabile”, au precizat procurorii.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov. Se propune menținerea măsurilor asigurătorii dispuse în cauză. Informații despre caz găsiți și aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Administratorul unor firme din Brașov, trimis în judecată de DNA […]

Back to top button