Delicte

Primarul din Moieciu, condamnat pentru furt și abuz în serviciu

Primarul din Moieciu, Manea Mircea Ioniță, a fost condamnat pentru furt și abuz în serviciu. Judecătoria Zărnești l-a condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare. El a fost găsit vinovat de „furt de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale ori de arbori puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini” și „abuz în serviciu” (3 acte materiale).

Condamnările celorlalți inculpați

În dosar au mai fost condamnați doi inculpați alături de primarul din Moieciu. Sava Octavian Eduard a primit 2 ani de închisoare pentru „furt de arbori (…)”. Instanța interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a desfăşura activitatea de administrator de societate comercială ce are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
Terciu Ioan a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Instanța interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru a săvârşi infracţiunea, anume aceea de pădurar, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
În cazul său, Judecătoria Zărnești a dispus suspendarea executării pedepsei. Termenul de supraveghere este de 3 ani.
Obligații:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Instanța impune inculpatului obligaţia de a frecventa programul de reintegrare socială „Stop ! Gândeşte-te şi schimbă!”. De asemenea, are de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Bran, sau Primăriei Oraşului Zărneşti, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.

Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Vezi AICI decizia instanței.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Moldogotul penal, vinitura cu scripca, pe cand? Ca la Codlea-i este locul analfabetului ordinar!

Back to top button