Delicte

Peste 70 de percheziţii au avut loc astăzi, într-un dosar privind afaceri ilegale de milioane de euro cu materiale lemnoase

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi cei de la Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, au efectuat 73 de percheziţii, în nouă judeţe, la persoane bănuite de tăieri ilegale și furt de arbori, evaziune fiscală şi delapidare. În urma acţiunilor, 30 de persoane au fost conduse la audieri.
Perchezițiile au fost efectuate în județul Vâlcea (25), Sibiu (6), Gorj (15), Hunedoara (5), Alba (5), Maramureş (2), Teleorman (2), Argeş (1), Constanţa (12), la sediile și punctele de lucru ale unor firme şi la domiciliile a 16 persoane bănuite de constituire de grup infracţional organizat, tăieri ilegale și furt de arbori, evaziune fiscală şi delapidare, după cum se explică într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Material lemnos prelucrat ilegal în fabrică şi exportat către ţările arabe

„În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2016, membrii grupării, coordonați de un bărbat de 60 de ani, ar fi achiziţionat fără documente legale material lemnos, pe care ulterior l-ar fi prelucrat în cadrul unei fabrici din judeţul Vâlcea. Apoi, cei în cauză ar fi transportat în Portul Constanţa materialul lemnos prelucrat, pentru export către ţările arabe. Din punct de vedere contabil, cheresteaua ar fi fost subfacturată în cadrul unui circuit format din 4 societăţi comerciale, diferenţa de bani nefiscalizată fiind însuşită de către aceştia. De asemenea, anumite societăţi din cadrul circuitului economico-financiar ar fi beneficiat şi de sume foarte mari, cu titlu de rambursări de T.V.A.”, se explică în comunicatul remis de IGPR.
Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 4 milioane de euro.
La acţiunile de astăzi au participat, pe lângă poliţişti, reprezentanţi ai ANAF şi jandarmi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button