Delicte

Peste 20 de percheziții, inclusiv la BRAȘOV, într-un dosar privind domeniul construcțiilor și reabilitarea drumurilor

 

Polițiștii Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate din județele Iași, Brașov, Satu Mare, Bacău și Buzău au efectuat 22 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Descinderile au avut loc alaltăieri, în județele menționate, sub coordonarea procurorilor DIICOT. În aceeași zi, 12 persoane au fost conduse la audieri. Ulterior, trei bărbați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, pentru a fi propuși spre arestare preventivă Tribunalului Iași, iar alți șase bărbați au fost puși sub control judiciar.

„La data de 15 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov și Buzău, și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în Iaşi, Satu Mare, Braşov și Buzău pentru destructurarea unei grupări infracționale. În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi acţionat pe raza mai multor judeţe din ţară pe linia evaziunii fiscale şi spălării banilor. Din cercetări a rezultat că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscal, care aveau ca obiect prestari de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi”, se detaliază într-un comunicat remis astăzi de Poliția Română.

Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii (excavatoare, buldozere), în scopul creării unui TVA deductibil.
Prejudiciul creat de inculpați s-ar ridica la 6 milioane de lei.

* Tribunalul Iași a respins arestarea preventivă a celor trei bărbați reținuți

În cadrul ședinței de ieri după-masă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a decis să respingă propunerea formulată de DIICOT Iași față de cei trei bărbați reținuți – Dumitru C., Petrică C. și Mihai C. – și a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, respectiv până pe 14 august inclusiv.
Decizia Tribunalului Iași poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare în cazul procurorilor și de la pronunțare în cazul inculpaților.
Dumitru C. este acuzat de „iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat”, „evaziune fiscală în formă continuată” şi „spălarea banilor în formă continuată”, iar Mihai C. și Petre C. de „iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat”, „complicitate la evaziune fiscală în formă continuată”, „spălarea banilor în formă continuată”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button