Percheziții DGA la Poliția Locală, în București
În această dimineață au loc percheziții ale Direcției Generale Anticorupție la sediul Poliției Locale Sector 1, din București. Cei vizaţi de anchetă – pare-se trei polițiști locali – sunt suspendaţi din funcţii, conform Primăriei Sectorului 1.
„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac percheziţii, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru suspiciuni de fapte de corupţie.
Sunt vizaţi trei poliţişti locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale care au ca atribuţii realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul «Regele Mihai I», precum şi la cele din zonele Floreasca, Dorobanţi şi Calea Victoriei. Toţi cei vizaţi de ancheta ofiţerilor anticorupţie au fost suspendaţi imediat din funcţii”, a anunțat Primăria Sectorului 1.
„Fosta echipă din administraţia PSD – PNL care lua şpagă la Poliţia Locală Sector 1 este destructurată. Reamintesc că săptămâna trecută ofiţerii DGA au ridicat 12 poliţişti locali suspectaţi că ar fi luat mită – în urma unei plângeri venită din partea mea. Aşa se reformează instituţiile publice!”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Update
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals, etc. de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.
În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Totodată, atragem atenția asupra necesității evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce privește modalitatea de sesizare și de derulare a activității de urmărire penală, pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial.
Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.