Delicte

Operațiune DIICOT de amploare! Sunt puse în aplicare peste 300 de mandate de percheziție și 300 de mandate de aducere

Procurorii DIICOT desfășoară astăzi o acțiune de amploare, în mai multe cauze de criminalitate informatică sau privind traficul de droguri și/sau de persoane. Sunt puse în aplicare peste 300 de mandate de percheziție și aproximativ 300 de mandate de aducere.

Procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. De asemenea, sunt vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică.

Printre altele, se fac percheziții, inclusiv la Brașov, într-un dosar de trafic de migranți. Pentru detalii, vezi și: Percheziții în România și Germania, într-un dosar DIICOT! Descinderi au loc și în Brașov (video).

S-au oferit detalii și din alte dosare, despre care puteți citi aici.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018, la nivelul DIICOT.

„Perchezițiile efectuate la această dată au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.
Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor.
Menționăm că, în primele trei săptămâni din luna mai a acestui an, în urma rechizitoriilor întocmite de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au fost trimiși în fața instanței 54 de inculpați (dintre care 15 în stare de arest preventiv, 2 aflați în executarea unor pedepse în alte cauze, 3 aflați în arest la domiciliu și 7 sub control judiciar)”, se arată într-un comunicat DIICOT (detalii aici).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Operațiune DIICOT de amploare! Sunt puse în aplicare peste 300 de mandate de percheziție și 300 … […]

1 an în urmă

[…] Operațiune DIICOT de amploare! Sunt puse în aplicare peste 300 de mandate de percheziție și 300 … […]

Back to top button