Delicte

Ministrul Sporturilor – prins de radar cu 148 km/h în Brașov / Detaliile cazului

Ministrul Sporturilor – prins de radar cu 148 km/h în Brașov.

S-a întâmplat pe 3 iunie 2022, atunci când Eduard Novak a fost amendat cu 1.305 lei și a rămas fără permis 90 de zile. El a fost surprins de polițiști circulând cu 148 km/h pe Ocolitoarea Brașovului. Pe porțiunea respectivă de drum, viteza maximă admisă era de 90 de km/h. Demnitarul UDMR venea dinspre DN 1 și se ducea către DN 11.

Eduard Novak a contestat procesul verbal al IPJ Brașov, solicitând anularea acestuia. Dar, potrivit Fanatik.ro, Judecătoria Brașov i-a respins acțiunea în data de 19 ianuarie 2023. Decizia nu este definitivă.

Conform sursei citate, în momentul când a fost prins de radar, ministrul Sporturilor ar fi fost la volanul unui BMW X5, care aparține instituției ce o conduce.

Ministrul Sporturilor – prins de radar cu 148 km/h în Brașov

În motivarea consultată de jurnaliștii de la Fanatik, judecătorii au constatat că Eduard Novak nu este la prima abatere. Așadar, amenda „corespunde pericolului social al faptei și conduitei acesuia”.

Iată ce s-a mai scris în motivare:

„Aceste fapte contravenţionale prezintă un grad de pericol social ridicat, prin aceea că pot conduce la pagube materiale importante, cât mai ales la consecinţe mult mai grave precum pierderea vieţii participanţilor la trafic sau vătămarea integrităţii lor. Sancţiunea completară a reţinerii permisului de conducere intervine de drept odată cu săvârşirea faptei de către petent, iar faţă de pericolul social al faptei şi circumstanţele personale ale petentului aplicarea acesteia apare ca fiind legală și oportună”.

Ministerul Tineretului și Sporturilor (MTS) – Departamentul Comunicare le-a transmis, laconic, ziariștilor de la Fanatik în această speță: „Este un eveniment personal al ministrului Novak”. S-a precizat și că alte date nu sunt de interes public. Asta s-a întâmplat în august 2022.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] cei de la Sindicatul Național pentru Sport și Tineret. Aceștia sunt în contre cu UDMR-istul Eduard Novak de mai multă […]

Back to top button