Delicte

Mai mulți copii și un tânăr cu dizabilități, puși la cerșit în condiții inumane. O brașoveancă a fost arestată preventiv

Mai mulți copii, precum și un tânăr cu dizabilități au fost puși la cerșit de patru persoane din Brașov și Buzău.

„Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului în curs, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani, din Buzău şi Braşov ar fi determinat mai mulţi minori şi persoane cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 24 de ani să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere foloase materiale, pe care aceştia şi le-ar fi însuşit”, a informat IPJ Buzău.

Poliţiştii au dispus inițial măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Buzău, şi a unei femei de 38 de ani, din Braşov. Ulterior, instanța a dispus mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în cazul femeii din Brașov, iar față de bărbatul de 33 de ani, procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.


Polițiștii buzoieni au descins la locuințele acestora, într-un dosar penal privind exploatarea prin cerşetorie. Potrivit InspectoratulUI de Poliție al Județului (IPJ)  Buzău, implicați sunt membrii a două familii distincte, fiecare cu mai mulți copii.


„La data de 16 mai a.c., poliţiştii de la Poliţia oraşului Nehoiu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în Siriu, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de exploatarea cerşetoriei”, a transmis IPJ Buzău.


Concubinii își duceau copiii și nepoții pe marginea DN 10, în zona barajului de la Siriu, la semafoarele la care șoferii opreau în așteptarea culorii verde. Unul dintre cupluri avea la cerșit doi minori și un tânăr de 24 de ani cu dizabilități, iar cealaltă familie, doi copii și trei nepoți, toți minori.
Minorii, dar și băiatul de 24 de ani erau forțați de cei care îi aveau în grijă să îndure frigul și ploaia, cerând trecătorilor bani sau ceva de mâncare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button