Delicte

Influenceriţă condamnată pentru abuz asupra copiilor

Influenceriţă condamnată pentru abuz asupra copiilor

O mamă din Utah, Ruby Franke, ale cărei sfaturi parentale aspre au făcut-o influentă pe YouTube, având peste 2 milioane de urmăritori, a fost condamnată la închisoare pentru abuz asupra copiilor. Ea a primit pedeapsa maximă, fiind acuzată că le-a refuzat copiilor hrana, apă, îngrijire, chiar şi paturi pentru a dormi, relatează news.ro.

Ruby Franke, în vârstă de 42 de ani, mamă a șase copii, şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi în faţa instanţei în timp ce îşi afla soarta. Ea a pledat anterior vinovată pentru că şi-a înfometat şi abuzat copiii. Ea a compărut împreună cu fosta sa parteneră de afaceri Jodi Hildebrandt, 54 de ani, care a primit o sentinţă identică.

Judecătorul le-a condamnat la patru pedepse cuprinse între unu şi 15 ani fiecare. Pedepsele se vor executa consecutiv şi reprezintă maximul pentru fiecare acuzaţie, conform legii din Utah. Cât timp va ispăşi fiecare dintre ele în cele din urmă va fi stabilit de comisia de eliberare condiţionată a statului.

În instanţă, procurorul Eric Clarke, din Utah, a declarat că doi dintre copiii lui Franke, în vârstă de 9 şi 11 ani la momentul respectiv, trăiau într-un “cadru asemănător unui lagăr de concentrare” şi a numit-o o ameninţare semnificativă pentru comunitate.

Copiilor li s-a refuzat în mod regulat mâncare, apă, paturi în care să doarmă şi practic toate formele de divertisment“, a declarat Clarke.

În instanţă, Franke era în lacrimi în urma sentinţei. Ea şi-a cerut scuze faţă de copiii ei şi a spus: „Eram atât de dezorientată încât am crezut că întunericul este lumină şi că ceea ce este bine este rău. Am fost condusă să cred că această lume este un loc rău, plin de poliţişti care controlează, de spitale care rănesc, de agenţii guvernamentale care spală creiere, de lideri bisericeşti care mint şi poftesc, de soţi care refuză să protejeze şi de copii care au nevoie de abuzuri”, a spus ea.

Cele două femei au fost arestate în august 2023, după ce fiul subnutrit de 12 ani al lui Franke a ieşit pe o fereastră din casa lui Hildebrandt din Ivins, Utah. Poliţia a declarat că copilul a fugit apoi la casa unui vecin şi a cerut mâncare şi apă. Avea laceraţii de la faptul că a fost legat cu o frânghie, potrivit înregistrărilor poliţiei.

Arestările au marcat sfârşitul unei cariere lungi şi controversate pe YouTube. Franke a adunat peste două milioane de abonaţi la canalul său 8 Passengers, pe care l-a început în 2015.

„Oribil şi inuman”

Videoclipurile ei arătau o familie suburbană mormonă tipică, care face şcoală acasă, găteşte, mănâncă şi discută împreună. Dar fanii au început să devină suspicioşi în 2020, când unul dintre fiii ei a menţionat că a fost forţat să doarmă pe un sac de fasole timp de şapte luni.

Telespectatorii de pe YouTube au răscolit arhivele ei şi au evidenţiat alte metode tulburătoare şi controversate folosite de Franke – cum ar fi reţinerea mâncării, ameninţarea de a tăia capul unui animal de pluş de jucărie şi “anularea” Crăciunului ca pedeapsă.

Însă canalul a început să scadă în popularitate şi a fost şters în 2022, în acelaşi an în care Franke şi soţul ei s-au separat. Franke a început apoi să apară în videoclipuri YouTube postate de doamna Hildebrandt – consilier şi antrenor de viaţă – pe site-ul ei, ConneXions Classroom. Departe de cameră, însă, copiii lui Franke erau supuşi unor abuzuri şi mai dure.

Printre acestea se numărau legarea lor, bătăi şi lovituri, neglijarea hrănirii lor şi forţarea lor să lucreze vara în aer liber fără cremă de protecţie solară, ceea ce a dus la arsuri solare grave, potrivit înregistrărilor poliţiei. Într-un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Hildebrandt a declarat că fie i-a torturat pe copii, fie era conştientă de abuzuri şi că a forţat-o pe una dintre fiicele lui Franke să “sară într-un cactus de mai multe ori”. Franke le-a spus copiilor ei că sunt “răi şi posedaţi” şi că trebuie să se „pocăiască”.

Prin intermediul avocatului său, fostul soţ al lui Franke, Kevin Franke, a cerut, înainte de audiere, să fie impusă pedeapsa maximă şi a calificat abuzul suferit de copiii săi drept „oribil şi inuman”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare