Delicte

Zeci de părinți șomeri au păcălit statul

Zeci de părinți șomeri au păcălit statul

Zeci de părinți au dat explicații în fața polițiștilor de la sectorul 1, fiind bănuiți că ar fi beneficiat de indemnizații substanțiale de creștere a copilului deși nu erau angajați. Suspecții ar fi cerut indemnizațiile cu acte false de angajare eliberate de societăți fantomă. Fiecare dintre ei ar fi primit astfel o sută de mii de lei, în doi ani.

5.500.000 de lei ar fi câștigat în doi ani cei 58 de părinți șomeri din București și Ilfov care au primit indemnizația de creștere a copilului pe baza unor acte false. S-ar fi întâmplat în pandemie, între anii 2020 și 2021, iar fiecărei persoane i-a revenit cam 100.000 de lei. O parte din suspecți au ajuns în fața anchetatorilor.

Anchetatorii bănuiesc că beneficiarii erau racolați de alte persoane care se pricepeau să întocmească documentele în așa fel încât angajații de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială să le accepte și să le ofere indemnizația. În cele din urmă, funcționarii și-au dat seama de fraudă și au sesizat poliția.

48 de femei și 10 bărbați cu copii au intrat în vizorul polițiștilor de la Sectorul 1. Anchetatorii bănuiesc că aceștia ar fi reușit să obțină de la societăți fantomă acte falsificate prin care susțineau că au un salariu mare, cuprins între cinci mii și șapte mii de lei, Astfel, puteau beneficia de o indemnizație pe măsură – de 85% din leafă.

În mare parte vorbim de femei dar au fost și tați care au solicitat această indemnizație și erau pe diferite funcții de la secretară la funcție de conducere”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Zeci de părinți șomeri au păcălit statul. Deocamdată, polițiștii și procurorii strâng probe și fac audieri, dar plănuiesc să îi trimită în judecată pe toți cei bănuiți că ar fi beneficiat fraudulos de indemnizația de creștere a copilului. Faptele cercetate sunt: înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button