Delicte

Dorin Lazăr Maior – extrădat / Ce a spus Ministrul Justiției

Dorin Lazăr Maior – extrădat.

Fostul parlamentar PSD va fi adus în România, sub escortă, cu o cursă de Italia – Roma, care va ateriza la Otopeni la orele 16.00.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a confirmat știrea pentru Libertatea, precizând: „Nimeni nu e mai presus de lege”.

Dorin Lazăr Maior – extrădat. El urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Liderul revoluționarilor a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Tribunalul Brașov.

Ce a spus Ministrul Justiției

Alina Gorghiu, ministrul PNL al Justiției, a comentat pe Facebook despre acest lucru:

„Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.

În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. A fugit și la acel moment din țară, însă a fost prins și a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiționat.

La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

Organele de poliție competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate.

Mulțumesc tuturor autorităților, naționale și străine, care au contribuit la aducerea în țară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button