Delicte

Doi inși arestați preventiv în dosarul vizând vânzarea ilegală de arme de foc letale

Doi inși din județul Brașov au fost arestați preventiv în dosarul vizând vânzarea ilegală de arme de foc letale. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov făcuse propunere de arestare prevetivă a patru dintre cei șapte inculpați reținuți în caz. Ieri, Judecătoria Brașov a aprobat arestarea preventivă numai în cazul a doi dintre ei.

„Admite în parte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi, în consecinţă:
dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – BOBINCA GABRIEL-GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal (presupusă faptă din perioada ianuarie – aprilie 2022) şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 şi 5 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal (presupusă faptă din data de 06.12.2022), ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; – MAGHARI ATTILA, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 şi 5 Cod penal (presupusă faptă din data de 06.12.2022), pentru 30 de zile, începând cu data de 01.02.2023 până în data de 02.03.2023 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor BOBINCA GABRIEL-GHEORGHE şi MAGHARI ATTILA”, se arată pe site-ul Judecătoriei.

Inculpat plasat sub control judiciar

Alt inculpat, dintre cei patru propuși spre arestare, a fost plasat sub control judiciar.

„În baza art. 227 alin. 1 C.pr.pen., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului GRANCEA CONSTANTIN, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză (…) dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul GRANCEA CONSTANTIN, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 01.02.2023 până în data de 01.04.2023 inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal (presupusă faptă din 06.12.2022)”.
El are următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (respectiv la Poliţia Oraşului Zărneşti), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Instanța a stabilit ca organ de supraveghere Poliţia Oraşului Zărneşti.

Al patrulea bărbat a fost lăsat în libertate, fără nicio măsură preventivă.
„respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului MOCANU GHEORGHE, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”.

Există drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare.

Vezi și: La Brașov: Șapte bărbați au fost reținuți în dosarul privind vânzarea ilegală de arme de foc letale

Bărbat din județul Brașov, prins în timp ce vindea ilegal arme letale. Au urmat 13 percheziții (video)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button