Delicte

DNA, flagrant de 50.000 de euro

DNA, flagrant de 50.000 de euro… Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus ieri punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați, persoane fizice fără calități speciale, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Unul dintre ei a fost prins în flagrant.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:


În perioada noiembrie 2022 – 06 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părțile sociale pe care acesta din urmă le deținea în cadrul unei societăți comerciale.
În schimbul acestor foloase, cei doi inculpați i-ar fi promis omului de afaceri că își vor exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (A.N.P.C.), pentru ca aceștia să dispună redeschiderea activității societății comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpați i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni și pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceștia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce privește aceeași societate.
În contextul menționat mai sus și pentru același motiv, în perioada 11 aprilie – 24 mai 2023, unul dintre inculpați, ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 100.000 euro, din care, la data de 24 mai 2023, ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranșă de bani, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ei beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button