Delicte

DNA a trimis în judecată doi notari publici și alte persoane, într-un dosar privind fabricarea de false certificate de moștenitor / Prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în judecată doi notari publici și alte zece persoane, într-un dosar privind fabricarea de false certificate de moștenitor. Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe:

SECELEANU LIDIA SIMONA, notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în continuată,
– fals intelectual, în formă continuată,
MOCANU ȘTEFAN – CĂLIN, notar public, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu,

10 persoane fizice (două dintre acestea fiind cercetate în stare de arest la domiciliu), în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de: trafic de influență, cumpărare de influență, șantaj, înșelăciune, mărturie mincinoasă, tăinuire, fals intelectual și uz de fals, săvârșite în formă simplă sau continuată, sub forma autoratului, a instigării și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

Prezenta cauză vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete notariale, în perioada 2016-2023, a unor certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, imobile nerevendicate ori care au aparținut unor persoane fără moștenitori. După obținerea documentelor respective, imobilele erau vândute la prețul pieței.
Concret, în contextul menționat mai sus, notarii publici Seceleanu Lidia Simona și Mocanu Ștefan – Călin, la instigarea și cu complicitatea unora dintre ceilalți inculpați ar fi eliberat în mod nelegal 11 certificate și suplimente la certificatele de moștenitor care ar fi fost atestat în fals faptul că beneficiarii acestora ar fi fost singurii moștenitori ai unor bunuri mobile și imobile.
Cu titlu de exemplu, precizăm că unul dintre demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare reintroducerea nelegală în circuitul civil a două terenuri în suprafață totală de 15.000 mp (evaluate la 1.792.500 euro) situate în localitatea Dobroești, județul Ilfov, în folosul a cinci persoane, printre care și trei dintre cei 10 inculpați trimiși în judecată.
Prejudiciul produs în maniera de mai sus Primăriei Municipiului București, Primăriei Comunei Dobroești și unei organizații religioase se ridică la suma de peste 2.600.000 euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin unui număr de nouă persoane. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare