Delicte

Director CNAIR, reținut în urma unui flagrant organizat azi

Un director CNAIR a fost reținut astăzi în urma unui flagrant.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale și reținerea persoanei. Este vorba despre Dascălu Florea, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În sarcina lui s-au reținut mai multe infracțiuni. Astfel, conform DNA, el este acuzat de:

  • luare de mită;
  • trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale);
  • permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

Datele prezentate de DNA

În perioada mai – 22 octombrie, suspectul ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru a-și exercita influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). Suspectul ar fi pus la dispoziția administratorului mai multe date nedestinate publicității. Acestea ar fi fost menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

„Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Dascălu Florea va fi prezentat astăzi Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au organizat flagrantul. Inculpatul, angajat al Primăriei Reghin, a fost prins în timp ce lua de la martorul denunțător […]

Back to top button