DESCINDERI. Aproape 100 de percheziții au loc în Brașov și în alte zone din țară, la firme și persoane suspectate de evaziune fiscală
Nu mai puțin de 80 de percheziții au loc, în această dimineață, în București și în mai multe județe din țară, printre care se numără și Brașovul, în cadrul unui dosar vizând săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
Descinderile au loc la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și la locuințele persoanelor care coordonează activitatea lor.
Acțiunea este efectuată de lucrători ai Poliției Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman.
Dosarul se află sub coordonarea procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
„Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”, se explică într-un comunicat remis de PÎCCJ.
În vederea garantării recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile și conturi bancare.
„Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au amintit procurorii PÎCCJ.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.