Delicte

Constantin Niță (ex-PSD Brașov) – iar la închisoare

Constantin Niță – iar la închisoare

Fostul ministru al Energiei și ex-șef la PSD Brașov, organizația județeană, revine în spatele gratiilor. Potrivit unei sentințe definitive a Curții Supreme, Niță are de executat un rest de pedeapsă de trei ani și jumătate.

Așa cum a informat Agerpres acum, Constantin Niță a efectuat 6 luni din pedeapsa în care fusese condamnat definitiv în 2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru trafic de influență. DNA îl acuzase că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu.

Niță a fost eliberat în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a dispus rejudecarea unor dosare de corupţie pe motiv de nelegalitate a compunerii completurilor de la instanţa supremă.

Astăzi, un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis apelul lui Constantin Niţă doar cu privire la confiscarea unor sume de bani şi interzicerea exercitării unor drepturi civile. A păstrat, însă, condamnarea de patru ani, din care a fost scăzută perioada de şase luni deja executată.

„Admite apelul formulat de inculpatul Niţă Constantin împotriva sentinţei penale nr. 305 din data de 26 mai 2017 pronunţată de ICCJ în dosarul nr. 2312/1/2016. Desfiinţează, în parte, sentinţa atacată şi, rejudecând: Înlătură din conţinutul pedepselor complementare şi accesorii aplicate inculpatului interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.g, k din Codul penal. Înlătură dispoziţia privind confiscarea de la inculpat a sumei de 30.000 euro. Menţine măsura sechestrului asigurător, dispusă prin ordonanţa nr. 961/P/2015 din data de 09.06.2016 a DNA, până la concurenţa sumei de 303.118 lei. Înlătură dispoziţia privind plata cheltuielilor judiciare din cauţiunea în valoare de 150.000 lei, instituită prin ordonanţa nr. 961/P/2015 din 04.05.2016, cât şi dispoziţia privind restituirea sumei de 132.000 lei din cuantumul cauţiunii. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Niţă Constantin perioada executată de la data de 28 iunie 2018 la 19 decembrie 2018. Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa apelată care nu sunt contrare prezentei decizii. II. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de DNA împotriva aceleiaşi sentinţe. Definitivă”.

Constantin Niță – iar la închisoare. El va executa restul de pedeapsă de trei ani şi jumătate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Acolo să crape. Și să-i ia și pe colegi, foști colegi sau parteneri, în frunte cu celălalt moldogot, ăla cu scripca, analfabetul penal.

Back to top button