Delicte

Chirurgul Sorin Baloș a fost condamnat pentru luare de mită, la Brașov

Chirurgul Sorin Baloș a fost condamnat pentru luare de mită, la Brașov. Medicul a fost condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare. Termenul de supraveghere este de 4 ani. Totodată, a primit o amendă penală de 14.000 de lei. Sentința Tribunalului Brașov poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii asigurătorii dispusă prin ordonanţa din 21.12.2021 pe care o menţine până la concurenţa sumei de 32.000 lei.

Sorin Baloș a fost condamnat pentru luare de mită de la patru pacienți.
Dacă sentința Tribunalului Brașov va rămâne definitivă, chirurgul va avea de respectat următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Mureş, la datele fixate de acesta
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile – să comunice schimbarea locului de muncă
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
  • să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Prins în flagrant

Medicul a fost prins în flagrant la începutul lunii noiembrie 2021, într-o clinică privată din Brașov, în timp ce lua mită pentru o operație pe cord deschis. Operația fusese efectuată asupra unei paciente în Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. El a fost reţinut în seara de 2 noiembrie 2021. A stat apoi în arest la domiciliu până pe 5 noiembrie 2021, când a fost arestat preventiv până la data de 17.02.2022. De la acea dată până pe 16 martie 2022 a fost plasat din nou în arest la domiciliu. Ulterior, a fost plasat sub control judiciar până la data de 30.09.2022.

El a fost condamnat astăzi, după mai multe amânări ale pronunțării (vezi și: Pronunțarea în dosarul de luare de mită al chirurgului brașovean Sorin Baloș, amânată în mod repetat).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
10 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 luna în urmă

Rusine justitia romana pentru acest gen de asa-zise condamnari in care escrocul care fura milioane prin inselaciune scapa basma curata fara nici o zi de puscarie, iar cel care fura 10 lei primeste 10 ani !

Willy
Răspunde la  jonelul
1 luna în urmă

Lasa jonele nu fi trist, omul e in legalitate acum. Ia si partea buna a lucrurilor. Pe de o parte s-a mai asanat sistemul de stat. Lucreaza la privat, taie si chitanta. Ce conteaza onoarea? Principiile? Un moft. Bani sa… Citeşte mai mult »

Willy
1 luna în urmă

Normal. Firesc. La ordinea zilei. Asta e justitia pensionarilor speciali. Ia sa fi facut infractiuni de mediu, respectiv sa faca comert ilegal cu patrunjel bio, sa fi vazut atunci desant de forte si condamnari grele.

Willy
1 luna în urmă

Latraul putinist barbughey inca nu a percutat. E ora 14, serveste masa prin vreo hazna? Doarme prin vreun canal?

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 luna în urmă

Waxere, nu răspunzi la întrebări? Uite o altă întrebare, mai pe gustul tău: tot cu ”#MonaDragosteaMea” te tratezi?

Barbu Gh.
1 luna în urmă

DECI NU A FOST JUDECAT ȘI CONDAMNAT. Că asta nu e judecată, ceea ce a primit nu e pedeapsă, e complicitate.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 luna în urmă

Ce ai papat? Sa iti fie de bine. Te-ai sters la botic, vad. Nu ai mai injurat, nu ai mai grohait damfuri. Deci, se poate.

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 luna în urmă

Waxere, chiar nu răspunzi la nici-o întrebare? Doar nu ți-am pus întrebări încuietoare din tabla înmulțirii, ce naiba.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 luna în urmă

Gata? Ai regurgitat deja? Stomac sensibil sau ai halit pana nu ai mai putut? Buh! Apa ai tras? Capacul l-ai pus la loc? Hartie ai mai lasat pe sul? Urat mai faci, tare urat!

1 luna în urmă

[…] Medicul chirurg cardiolog Sorin Baloș a fost condamnat pentru luare de mită de la patru pacienți. Dacă sentința Tribunalului Brașov va rămâne definitivă, chirurgul va avea de respectat mai multe măsuri de supraveghere, scrie mytex.ro. […]

Back to top button