Delicte

BRAȘOV. Spărgătorii unor magazine de telefoane mobile, prinși în urma unui flagrant

 

Hoți de telefoane mobile au fost prinși în flagrant, în noaptea de joi spre vineri, la scurt timp după ce au dat o spargere la un magazin de profil din municipiul Brașov.

Ei, alături de alte persoane, sunt suspectați și de o spargere dată în noaptea de 8 spre 9 decembrie, pe strada Victoriei din municipiul Brașov. Atunci, în jurul orelor 3.00, a fost spart unul dintre geamurile magazinului de telefonie mobilă și au fost sustrase 16 telefoane mobile expuse într-o vitrină și 5.914 lei aflați în casa de marcat, valoarea totală a prejudiciului fiind de 17.500 de lei.

Polițiștii au fost sesizați în următoarea zi cu privire la spargere.

„Ca urmare a măsurilor informativ-operative dispuse în cauză față de persoanele bănuite, cu vârsta de 17, respectiv 24 ani, polițistii i-au surprins în flagrant, în cursul nopții de 13-14 decembrie, având asupra lor bunuri sustrase (10 telefoane mobile, 7 machete, replici ale telefoanelor mobile) despre care s-a stabilit că au fost sustrase iî cursul aceleiași nopți de la o altă societate comercială cu același obiect de activitate de pe strada Jupiter din municipiul Brașov. În cauză, s-a dispus reținerea suspecților pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, în data de 14 decembrie aceștia fiind arestați preventiv pentru 30 zile, măsură dispusă de Judecătoria Brașov. Prejudiciul creat prin fapta comisă în 8 spre 9 decembrie a fost recuperat parțial”, a informat reprezentantul Poliției Județene Brașov, subcomisar Ionuț Marin.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că la fapta comisă în noaptea de 8 spre 9 decembrie au participat alte trei persoane. Prin urmare, anchetatorii au efectuat trei percheziții domiciliare, fiind găsite mai multe telefoane mobile provenite din infracțiuni.

Cei trei noi suspecți au fost duși la audieri, apoi doi dintre ei au fost reținuți pentru 24 ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale. Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button