Delicte

BRAȘOV. Premieră: scos din BAC pentru fraudă, nu e considerat oficial eliminat

 

Premieră în cazul de fraudă la Bacalaureat din județul Brașov, anunțat chiar de ministrul Educației: candidatul eliminat din examen, conform regulamentului, nu este… eliminat, cel puțin oficial. El nu apare ca atare în lista cu rezultatele la Bacalaureat, publicată astăzi (detalii: BAC 2021. Peste 67% dintre candidații din BRAȘOV au picat examenul). În mod normal, el ar fi trebuit să încheie lista, după cei picați și neprezentați.

Reamintim că în 18 august, când a avut loc proba la alegere a profilului absolvit (printre cele circa 20 de discipline fiind și Anatomia), în mai multe mai mulți candidați, dintre care unul din Brașov, au publicat pe rețelele de socializare imagini cu subiectele, în timpul examenului. În jurul orei 11.00 (proba dura până la ora 12, cel puțin), reprezentanții Inspectoratului Școlar au găsit o postare pe rețelele de socializare cu o poză făcută unei pagini de la subiectul de anatomie. În urma analizării fotografiei a fost identificat centrul de examen (Liceul Tehnologic Silvic Brașov) și sala de unde a fost încărcată poza. Reprezentanți ai comisiei județene s-au deplasat imediat în centrul de examen și au identificat candidatul care a realizat poza. „Fiind vorba despre o tentativă de fraudă (care se pedepsește la fel ca frauda – nota red.) a fost solicitat ajutorul polițiștilor de la secția de siguranță școlară din cadrul IPJ Brașov”, a precizat, la acel moment, Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.

Acum, Bucur a explicat că, „deoarece ancheta a fost preluată de organele de cercetare, până la finalizare acesteia candidatul nu poate fi declarat oficial eliminat din examen. Acesta nu a recunoscut fapta,  n-a semnat procesul-verbal de constatare a fraudei, motiv pentru care a fost solicitat ajutorul polițiștilor din cadrul secției de siguranță școlară”.

Conform regulamentului, candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competentelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare