Delicte

BRAȘOV. Material lemnos de zeci de mii de lei, confiscat astăzi de la o societate comercială (FOTO)

  • WhatsApp Image 2020-05-22 at 18.49.57_280755.jpeg
 

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică Brașov – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat controale, astăzi, pentru combaterea ilegalităților cu material lemnos.

„Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat faptul că o societate comercială de profil amplasată pe raza localității Șinca Veche, jud. Brașov, a expediat cantitatea de aproximativ 26 mc buștean fără documente de proveniență. În temeiul prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep, societatea în cauză a fost sancționată contraventional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă totodată confiscarea valorică a cantității de material lemnos, în cuantum de aproximativ 10.000 lei. De asemenea, pe parcursul verificărilor, a fost identificată cantitatea de aproximativ 32 mc buștean diverse specii și circa 11 mc cherestea, specia stejar și fag, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar Alina Maria Ivan.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de lemn, care valorează aproximativ 24.000 lei, a fost confiscată și predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic competent.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button