BRAŞOV. Mărfuri importate ilegal, confiscate în urma controalelor din weekend
Poliţiştii au ridicat bani şi mărfuri şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, în urma controalelor efectuate în weekend, în Bucureşti şi în judeţele Braşov, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea, în dosarul penal de evaziune fiscală cu articole textile.
În total, au avut loc 45 de controale, în capitală şi în judeţele enumerate, în locurile în care erau depozitate ori comercializate mărfuri importate ilegal de gruparea specializată în evaziune fiscală.
„În urma verificărilor, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, au fost ridicate sume de bani cu privire la care existau suspiciuni că ar reprezenta venituri neînregistrate și s-a dispus confiscarea mărfurilor deținute ori comercializate fără documente justificative. De asemenea, în zilele următoare, cu sprijinul D.R.V. București, se vor desfășura acțiuni de verificare și desigilare a unor transporturi de mărfuri, aparținând membrilor grupării infracționale”, se explică într-un comunicat remis de Poliţia Română.
Tot sâmbătă, anchetatorii au efectuat 35 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov, Buzău şi Constanţa, la persoane fizice, la firme și la instituții, în urma cărora s-au ridicat documente contabile, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, reţeaua infracţională ar fi reuşit să valorifice aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte fără documente legale, acestea fiind cumpărate de comercianţi din ţară.
„Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi”, au precizat anchetatorii.
Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3,8 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Managerul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Gabriel Popa şi Florin Badiu – director în cadrul RATB, alături de o a treia persoană, au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv, în acest dosar.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.