Delicte

BRAȘOV. Acorduri de recunoaștere a vinovăției admise de Tribunal, în dosare privind fonduri europene

  • dna_5.jpg

Tribunalul Brașov a admis astăzi acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Braşov cu o inculpată acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

Astfel, Liliana P. a fost condamnată la o pedeapsă de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 2 ani.

Inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
– să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta
– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile
– să comunice schimbarea locului de muncă – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă
  – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov.

Pe parcursul termenului de supraveghere, va avea de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Comăna sau Primăria comunei Ungra.

În cauză se menţin măsurile asigurătorii (sechestrul asigurător şi poprirea asigurătorie) instituite asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile etc. aparţinând inculpatei Liliana P. până la concurenţa sumei de 25.211,86 lei, la care se vor adăuga obligaţiile fiscale accesorii aferente.

Tot astăzi, Tribunalul Brașov a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov cu inculpatul Corneliu L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”. 

Inculpatul a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 2 ani.

Și el trebuie:
– să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta
– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa
– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile
– să comunice schimbarea locului de muncă
– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă În baza art. 93 alin.2 C.pen., obligă inculpatul, pe durata termenului de supraveghere, la respectarea următoarelor obligaţii:
– să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va avea de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Comăna sau la Primăria comunei Ungra.

Instanța a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă și a menţinut măsurile asigurătorii (sechestrul asigurător şi poprirea asigurătorie) până la concurenţa sumei de 10.000 lei, la care se vor adăuga obligaţiile fiscale accesorii aferente.

VEZI ȘI:

Trimisă în judecată de DNA Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare