Delicte

BRAȘOV. A câștigat 2.000 de lei la păcănele, dar a primit înzecit. Ce a urmat

 

Un bărbat de 40 de ani din Făgăraș a obținut 20.000 de lei la „păcănele”, deși câștigul care i se cuvenea era de 2.000 de lei. Când și-au dat seama de greșeală, reprezentanții firmei au cerut banii înapoi, dar bărbatul a refuzat să îi restituie și a fost trimis în judecată, conform fagarasultau.ro.

Un jucător de „păcănele” din Făgăraș a fost trimis în judecată pentru „însușirea bunului găsit sau ajuns din greșeală la făptuitor”, după ce a convins-o pe angajata unei săli de jocuri că a câștigat 20.000 de lei, lucru care nu era adevărat.

Totul s-a întâmplat în 19 ianuarie 2020, în jurul orei 17.00. Bărbatul a intrat într-o sală de jocuri și a introdus într-unul dintre aparate suma de 100 de lei. După ce aparatul a afișat o imagine câștigatoare, jucătorul și fratele său au strigat: „200 de milioane!” (n.r. 20.000 de lei noi).

În local s-a stârnit agitație, iar angajata sălii de jocuri s-a dus la aparat să verifice. A văzut  pe ecran „un număr care începea cu 2 și continua cu mai multe zerouri”, l-a crezut pe bărbat și i-a dat cei 20.000 de lei pe care i-a „câstigat”. Imediat după ce a primit banii, jucătorul a părăsit localul.

Dată fiind valoarea mare a câștigului, angajata sălii de jocuri i-a anunțat pe șefi, care au verificat aparatul și au constatat că în ziua respectivă au fost trei câștiguri, cel mai mare în valoare de 2.000 de lei.

Femeia l-a sunat pe jucător să îi spună că s-a produs o greșeală, dar bărbatul a refuzat să restituie banii pe motiv că „reprezentanții sălii de jocuri au modificat parametrii tehnici ai aparatului astfel încât să arate că, de fapt, câștigul ar fi fost mult mai mic”.

Patronul sălii de jocuri a făcut plângere penală, iar jucătorul a fost trimis în judecată sub acuzația de „însușire a bunului găsit sau ajuns din greșeală la făptuitor”.

În proces, reprezentanții sălii de jocuri au explicat că în momentul în care sunt introduși banii în aparat, creditul se transformă în puncte. Astfel, 100 de lei valoreaza 100.000 de puncte. În momentul în care a prins o combinație câștigătoare, jucătorul avea 2.000.000 de puncte, echivalentul a 2.000 de lei.
Din acest motiv, operatoarea s-a încurcat în zerouri și, dezorientată și de frenezia jucătorului, i-a dat 20.0000 de lei în loc de 2.000 de lei.

Pentru că în termenul prevăzut de lege, după ajungerea în instanță, jucătorul și patronul firmei păgubite, au ajuns la un acord, procesul nu a mai avansat, fiind închis prin împăcarea părților, care au fost obligate să plătească statului câte 100 de lei drept cheltuieli de judecată.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare