Delicte

Amenzi și pentru munca peste program sau „la gri”

Amenzi și pentru munca peste program sau „la gri”. Pe parcursul lunii noiembrie, inspectorii de muncă din Brașov au aplicat, în domeniul relațiilor de muncă și al securității în muncă, amenzi în valoare totală de 231.000 lei. Au fost făcute 170 controale, în urma cărora au fost depistate 19 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, pentru care 10 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 120.000 lei.
Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi șase angajatori, identificându-se opt persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 100.000 lei şi trei avertismente scrise.
Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionați doi angajatori (identificându-se 3 persoane în această situație), aplicându-se două avertismente scrise.

Erau în concediu la… serviciu

Amenzi și pentru munca peste program. Au fost identificați șapte salariați care au fost primiți la muncă în perioada în care aceștia au avut contractul individual de muncă suspendat, aplicându-se o amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei și un avertisment scris. Pentru primirea la muncă a salariaţilor cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial a fost sancţionat un angajator (identificându-se o persoană în această situație), aplicându-se un avertisment scris.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor privitoare la completarea si transmiterea REVISAL au fost efectuate 164 controale, în urma cărora au fost aplicate două sancțiuni contravenționale (o amendă în valoare de 6.000 lei şi un avertisment scris).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 65.500 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 71 controale, în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 17 angajatori cu amenzi în valoare de 39.500 lei si 25 de avertismente.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button