Coronavirus

[ViDEO] Update BRAȘOV. Filtre de control, odată cu instituirea carantinei / Ce alte măsuri și interdicții sunt (FOTO-VIDEO)

  • filtre-Ocolitoare-Sanpetru4_287011.jpeg
  • filtre-Ocolitoare-Sanpetru2_287014.jpeg
  • filtre-Ocolitoare-Sanpetru_287012.jpeg
  • filtre-Ocolitoare-Sanpetru1_287013.jpeg
 

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au instalat în această seară semnalizarea rutieră și balizele cu care a fost blocată breteaua de ieșire de pe DJ 103 care leagă Sânpetru de Ocolitoare (detalii: COVID-19 BRAȘOV. „Blocadă” pe Ocolitoare, ca urmare a carantinării).

Măsura este urmare a faptului că a fost instituită carantina în comună (detalii: (detalii: BRAȘOV. Sânpetru, în CARANTINĂ!!! Perioada…), din această seară de la ora 22.00. De la aceeași oră, polițiștii și jandarmii au instalat filtre de control, atât la ieșirea din comună, în zona giratoriului de dinainte de pasajul peste ocolitoare, cât și în partea opusă a pasajului, pe strada 13 Decembrie, la ieșirea din cartierul Rulmentul.

Pe perioada celor 14 zile se va putea ieși din zona carantinată numai pe căile de acces autorizate (drumuri naționale, județene, comunale și forestiere), respectiv DJ 103 – Sânpetru – Brașov, DJ 103 – Sânpetru – Bod și DJ 108 – Sânpetru – Hărman.

Nu se permite tranzitarea zonei carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, cu excepția celor aflate în mijloacele de transport în comun, folosindu-se în acest sens rute alternative (DN 13 – DJ 112A, DN 11).

Operatorii economici care desfăşoară activități de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanţare fizică.

În perioada carantinei, magazinele sau centrele comerciale vor fi închise la ora 20.00, în zilele lucrătoare, și își suspendă activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția celor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spațiile publice din interiorul zonei carantinate este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau adeverinței eliberate de angajator.

Persoanele cu domiciliul, reședința ori adresa declarată în zona carantinată vor fi identificate și introduse în bazele de date dedicate.  

Ieșirea persoanelor din locuință este permisă doar pe bază de declarație pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.

În interiorul localității se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiaşi familii şi formarea unor asemenea grupuri.

Pentru ce motive se poate ieși din casă

În intervalul orar 05.00-22.00, în interiorul zonei carantinate se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie / domestice, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță; deplasările pentru activități fizice în vecinătatea locuinței; deplasarea pentru acțiuni de voluntariat sau umanitare; deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare; participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; deplasarea pentru administrare de vaccin împotriva SARS-CoV-2 sau alte motive bine întemeiate.  

Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie / domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activității profesionale este permisă pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10.00-14.00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 6.00 – 10,00, respectiv 14.00 – 20.00. Între orele 22.00 – 05.00, sunt permise numai deplasările în interes profesional sau pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată sau asigurată la distanță

Ce este permis

Transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităților economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionarea populației;  
Deplasarea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară în zona carantinată activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naționale, sanitar, veterinar, situaţiilor de urgență, administraţiei publice, asistenţei şi protecției sociale, judiciare, serviciilor de utilitate publică, comerţ şi alimentației publice, comunicațiilor şi transporturilor;
Deplasarea persoanelor care locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activitatea profesională în afara zonei carantinate;
Deplasarea persoanelor care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;  
Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau a unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;  
Deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanţă, urgenţe medicale, donarea de sânge la centrele de transfuzie sanguină;
Deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
Îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate și/sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
Deplasare în vederea susținerii examenelor pentru obținerea permisului de conducere;
Deplasarea pentru achiziţia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu, cu prezentarea unui document justificativ;  
Se pot oficia slujbele religioase cu participarea credincioşilor doar în exteriorul lăcașurilor de cult, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății şi al ministrului Afacerilor Interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;  
Se pot oficia slujbele de înmormântare, doar în exteriorul lăcașurilor de cult, cu participarea a maximum 20 de persoane;
Se pot desfăşura evenimente de stare civilă cu prezența a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirii şi, respectiv, 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator, cu precizarea programului de lucru sau o declarație pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfăşurării activității.  

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button