[ViDEO] Simulări la BRAȘOV, într-o grădiniță și o școală / Autoritățile locale debordează de optimism înaintea începerii noului an școlar (FOTO și VIDEO)
În ciuda grijilor pe care și le fac părinții cu privire la deschiderea noului an școlar, autoritățile locale brașovene sunt încrezătoare că școlile și grădinițele din oraș vor fi pregătite să-i primească pe copii în condiții de siguranță, încât să nu se răspândească virusul SARS-CoV-2.
Astfel, astăzi, conform unui comunicat remis de Primăria Brașov, primarul George Scripcaru „a prezentat primele două unități de învățământ care îndeplinesc condițiile de siguranță pentru începerea anului școlar”. Au fost prezenți și inspectorul școlar general, Ovidiu Tripșa, și coordonatorul UPU-SMURD, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Brașov, dr. Cristina Vecerdi.
Cele două unități – model sunt Grădinița nr. 21 din cartierul Noua și Școala Gimnazială nr. 30 din cartierul Tractorul.
Conform autorităților locale, la Grădinița nr. 21 s-au stabilit circuite de intrare și ieșire separate de la intrarea în curte, până la intrarea în sala de clasă, cu zone de așteptare pentru intrarea în clădire. La intrarea în grădiniță s-a stabilit un centru de evaluare epidemiologică a copiilor, de unde cei mici vor fi conduși în sălile de clasă, după ce în prealabil și-au dezinfectat mâinile și li s-a măsurat temperatura.
„În sălile de clasă au fost create zone speciale pentru desfășurarea activităților, astfel încât să se păstreze distanțarea între copii și s-au luat o serie de măsuri pentru reducerea riscului de transmitere a acestui virus, începând cu asigurarea distanței între mese, între scaune și între pătuțuri, stabilirea orelor la care se face aerisirea sălii de clasă și dezinfecția mobilierului și podelelor, modul de utilizare a jucăriilor, inclusiv dezinfecția sălilor de clasă cu lămpi de ultraviolete. La acestea se adaugă stabilirea regulilor pentru luarea mesei, a circuitelor separate pentru mersul la toaletă, precum și pregătirea personalului didactic și nedidactic pentru derularea în condiții de siguranță a activității”, se menționează în comunicat.
Și la Școala Gimnazială nr. 30 s-au stabilit circuitele de intrare, așteptare și ieșire, centrul de evaluare epidemiologică și au fost aranjate sălile de clasă pentru a respecta distanțarea, fiind pregătit și echipamentul necesar pentru derularea orelor de curs în sistem mixt (cu o parte dintre elevi în clasă, o parte online).
Cele două unități de învățământ au fost dotate cu dispensere automate pentru dezinfectarea mâinilor, dezinfectant pentru mobilier și material didactic, pentru podele, toalete, termometre, iar circuitele de intrare-ieșire, inclusiv pe holuri, au fost semnalizate cu săgeți și benzi direcționale.
Declarația primarului George Scripcaru
„Grădinița nr 21 din cartierul Noua și Școala Gimnazială nr. 30 sunt modele pe care trebuie să le replicăm în tot orașul, la toate grădinițele și școlile, începând cu accesul, de la intrare, cu circuitele stabilite cu săgeți de două culori. La intrare îi așteaptă asistenta medicală care le ia temperatura, se dezinfectează pe mâini, apoi se urmează circuitul de intrare, la băi, dotate cu săpun, prosoape și dezinfectanți, în clasă lucrurile sunt stabilite pentru a fi asigurată distanțarea între copii, cu semne și desene pe care copiii să le înțeleagă foarte repede. Măsuțele sunt la distanțe de cel puțin un metru, iar în cazul grădiniței, pătuțurile, sunt folosite unul da și unul nu, ca să fie de asemenea asigurată distanțarea, iar la masă există circuite bine stabilite. La nivelul municipiului Brașov avem achizițiile în derulare, vom asigura tot ceea ce este necesar pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță. Vom face acest lucru în toate grădinițele și școlile din oraș, plecând de la acest model, două unități reprezentative pentru orașul nostru. Vreau ca părinții care au copiii aici, să știe că aceștia sunt în siguranță, asta și datorită echipei care lucrează aici”, a declarat George Scripcaru, primarul Municipiului Brașov.
La fel de mulțumiți și încrezători s-au arătat și inspectorul școlar general al județului Brașov, Ovidiu Tripșa și dr. Cristina Vecerdi.
Declarațiile lor pot fi găsite AICI sau în video-ul alăturat!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.