[ViDEO] COVID-19 BRAȘOV. Șefa DSP despre focare, carantinare și cum putem scăpa de ele (VIDEO)
De la începutul epidemiei şi până acum, în judeţul nostru s-au înregistrat 3.468 de cazuri, număr care plasează Braşovul pe locul al patrulea, la nivel naţional, ca număr de îmbolnăviri, după Bucureşti, Suceava şi Argeş. Dar au existat și perioade în care a fost pe locul întâi, ca număr de noi de cazuri raportate în 24 de ore.
Cel mai recent focar descoperit este Moieciu (detalii: COVID-19 BRAȘOV. Arafat: localități în analiză pentru carantinare (VIDEO)), însă autorităţile spun că nu este necesară carantinarea întregii localităţi, întrucât cazurile sunt într-un cămin de bătrâni. Informaţia a fost confirmată de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, la solicitarea secretarului de stat Raed Arafat, prezent, ieri, la Braşov, pentru a verifica stadiul lucrărilor de la unitatea modulară ATI din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență (detalii: COVID-19 BRAȘOV. Arafat: „Situația este una de excepție și soluțiile sunt unele de excepție”. Vești bune și rele despre modularul ATI ). 27 din cei 62 de rezidenţi ai azilului s-au îmbolnăvit, cei infectați au fost internați în spitale.
„ Focarul este sub control. Cei care au necesitat îngrijire au fost transportaţi la spital. Din păcate, așa cum știm, când este vorba despre persoane vârstnice, cu tare multe, prognosticul e rezervat”, a declarat dr. Andrea Neculau, directoarea DSP Brașov, care reamintește că cele mai multe dintre cazurile confirmate, mai ales în ultima perioadă, sunt din municipiul Braşov (detalii: Update COVID-19. „BRAȘOVUL e un imens focar”. Ce ne salvează de carantinare?)
„ Evoluția cazurilor cu COVID-19 este cauzată în primul rând de transmiterea comunitară. Municipiul Brașov este cel mai afectat din acest punct de vedere. Este locul unde se cumulează majoritatea cazurilor şi tocmai de aceea acordăm o atenţie deosebită şi am impus şi măsura purtării măştii în spaţiile aglomerate. În rest sunt focare şi în diverse companii, case de copii şi tocmai de aceea tragem atenţia să se păstreze normele de igienă şi protecţie sanitară, de la dezinfecţie, la purtarea măştii şi evitarea aglomerării la locul de muncă”, a precizat șefa DSP Brașov.
Dr. Neculau pune numărul mare de cazuri din județ și pe testarea masivă: „Este vorba despre persoane care fie au simptome, fie se testează pentru a pleca în călătorii și sunt identificate cu infecție COVID-19. Acest lucru s-a întâmplat într-un mod accelerat în ultima perioadă, de concedii. La noi, în Brașov, se testează mult și de aceea sunt descoperite multe cazuri. Avem 8 laboratoare care testează (…) Faptul că se testează mult și sunt descoperite multe cazuri este și un lucru bun, pentru că identificăm persoanele bolnave și le izolăm, astfel limităm și răspândirea bolii în comunitate. Există și focare, în azile, în instituții, problema apare când cazurile sunt difuze, iar focarele nu pot fi limitate”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.