Coronavirus

[ViDEO] BRAȘOV. Ministrul Sănătății, „desant” pe Aeroport în ceas de seară. De ce a venit? (VIDEO)

 

După ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a venit la Brașov la orele amiezii (detalii: COVID-19 BRAȘOV. Arafat: „Situația este una de excepție și soluțiile sunt unele de excepție”. Vești bune și rele despre modularul ATI ), pe seară a apărut, inopinat, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

A aterizat cu elicopterul pe pista Aeroportului de la Brașov, venind de la Cluj-Napoca, s-a întâlnit cu autoritățile locale – prefectul Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean Adrian Veștea, primarul George Scripcaru, dr. Andrea Neculai, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, la sediul căreia a avutloc întâlnirea – și a vizitat, la rândul său, șantierul spitalului modular de Terapie Intensivă destinat bolnavilor de coronavirus.

Nelu Tătaru a dat asigurări că unitatea medicală va funcționa de la finalul acestei luni. Echipamentele vor ajunge din depozitele strategice ale DSU și, susține ministrul, surprinzător, deja există chiar și personalul specializat care va lucra aici.

Este pentru a doua oară în decurs de o lună când oficialul din Sănătate verifică unitatea modulară pentru terapie intensivă dedicată COVID-19 (detalii: BRAȘOV. Mai rar așa ceva: date precise de finalizare a UPU și a spitalului modular). De această dată, ministrul Tătaru a anunțat, la fel ca Raed Arafat, că doar jumătate dintre cele 28 de paturi care vor fi amplasate aici vor fi echipate pentru terapie intensivă. „După evaluarea făcută de dr. Raed Arafat la nivelul spitalului modular, unde sunt 28 de paturi, 14 vor fi pentru terapie intensivă cu ventilație și 14 pentru terapie intensivă intermediară, pentru cazurile care nu necesită ventilație”, a precizat Tătaru.

Dacă până aici ministrul Sănătății nu a făcut decât să confirme ceea ce spusese deja șeful DSU și se punea deja întrebarea de ce a venit la Brașov, și în aceeași zi, o precizare importantă pare să justifice prezența. Tătaru a menționat că aceste 14 paturi de terapie intensivă din spitalul modular care vor fi folosite doar pentru pacienții cu COVID-19 în stare foarte gravă, se vor adăuga celor 15 (13 complet accesibile) paturi ATI din Spitalul Județean în care sunt îngrijiți la ora actuală tot pacienții în stare gravă infectați cu noul coronavirus.

Inițial, după vizita lui Raed Arafat rămăsese impresia, aproape convingere, că modularul va prelua paturile din secția ATI COVID-19, creată în martie la parterul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Așadar, Brașovul va avea cel puțin 27 de paturi ATI complet echipate dedicate COVID-19. De asemenea, Nelu Tătaru a dat asigurări că până în data de 21 august, ziua finalizării construcției, va fi stabilit și personalul medical care va lucra în unitatea modulară pentru ATI.

„Echipamentele pentru ATI provin de la Departamentul pentru Situații de Urgență, iar eu tocmai de aceea am venit astăzi, aici, ca să avem asigurate, în 21 august, liniile de gardă și necesarul de personal, în măsura în care, fiind și centru universitar, putem asigura cu rezidenți și cu anesteziști sau specialiști de la terapie intensivă, dar și cu rezidenți din ultimul an care să poată accede tocmai la acest compartiment, pentru a asigura calitatea actului medical”, a declarat Tătaru.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare