Coronavirus

[ViDEO] BRAȘOV. Cum arată secția ATI COVID, „inaugurată” de Orban, dar nedată în folosință (VIDEO)

 

„Am venit să inaugurăm secția modulară realizată de Consiliul Județean în curtea Spitalului Județean. Evident, înzestrarea a fost făcută cu susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, joi, la primul popas din vizita sa de lucru în județul Brașov (detalii: BRAȘOV. Prima oprire de azi a alaiului guvernamental, la Spitalul Modular!)

Premierul, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vizitat spitalul modular, construit ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, unde vor fi trataţi pacienţi cu noul coronavirus aflaţi în stare gravă. Oficialii guvernamentali au fost însoțiți de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, de prefectul Mihai-Cătălin Văsii și de primarul Braşovului, George Scripcaru.

Numai că, așa cum știți deja, secția nu este de fapt gata (detalii: (detalii: BRAȘOV. Spitalul modular ATI COVID-19 trebuia să fie gata. De afară nu pare),. A recunoscut și dr. Cătălin Mișarcă (video 1,2,3), director medical al SCJU, care a prezentat presei unitatea modulară, după vizita oficialilor, afirmând că „este funcțională, dar mai este nevoie de mici detalii ce ţin de partea medicală, printre care probele şi reglajele”, subliniind că e spinoasă și problema personalului specializat. „Am primit de la Bucureşti echipamentele ce ne-au fost promise, iar completarea a fost făcută cu cea aveam aici. Secţia are o capacitate de 28 de paturi şi, în principiu, vom funcţiona cu 14 paturi de terapie intensivă şi 14 de terapie intermediară. Din punct de vedere tehnic, vom fi gata în câteva zile, dar mai trebuie rezolvată problema resursei umane”.

Dr. Mișarcă a amintit că  tot joi Consiliul Judeţean a aprobat suplimentarea schemei de personal a spitalului cu 68 de posturi necesare funcţionării acestei secţii, care au și fost scoase la concurs, respectiv 7 medici, 36 de asistente şi 25 de infirmiere (detalii: BRAȘOV. 68 de posturi pentru spitalul modular ATI COVID-19. Numai de s-ar găsi cine să le ocupe). De altfel, luni, 31 august, este ultima zi de înscriere a candidaţilor. „Până în momentul în care se fac angajările, vom folosi cadre medicale pe care le avem”, a mai spus directorul medical.

Tot joi a fost primit şi avizul de funcționare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Dr. Mișarcă consideră că abia în prima jumătate a lunii septembrie, noua secţie va fi funcţională: „Cred că trebuie să fim realişti în ceea ce priveşte această situaţie”. În schimb, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat în timpul conferinţei de presă ce s-a organizat ulterior la Centrul de Afaceri – CATTIA: „Eu cred că de la 1 septembrie poate funcţiona această secţie. Astăzi am evaluat această unitate. Este pregătită. S-au făcut solicitările pentru schema de personal, iar dacă nu se va reuşi completarea organigramei, pot solicita sprijinul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei, care să facă transferuri de personal”.

Ministrul a precizat că decizia de deschidere a secţiei modulare „ţine foarte mult şi de necesitatea acestor paturi. Dacă nu vor fi solicitări, va funcţiona atunci când va fi nevoie, după capacitatea solicitată. Poate că la început vor fi 12 paturi, sau poate 20 vor fi folosite în cazul în care vor apărea foarte multe cazuri grave”.
Totuşi, autoritățile brașovene au anunţat că după ce va deveni funcţională secţia modulară, cea existentă acum în interior, creată în martie la parte, cu o capacitate de 15 paturi), va intra în conservare (detalii: BRAȘOV. Amenințarea COVID+gripă menține paturile ATI Județean și amână reabilitarea parterului)

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button