Coronavirus

USR cere CERTIFICAT VERDE LA LOCUL DE MUNCĂ pentru toți angajații de la stat și privat

 

USR va depune un amendament pentru înăsprirea prevederilor din proiectul de lege privind impunerea Certificatului Verde la locul de muncă, dorind ca acest certificat să fie obligatoriu atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei din mediul privat, „nediscriminatoriu”.

USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat. Vom depune această prevedere la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României”, se arată într-un comunicat remis de USR.

Se va propune și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Astfel, în perioada tranzitorie de 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului.

După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare.

În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților au început luni dezbaterea proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Anterior, proiectul a fost respins de Senat, la votul din plen.

 Camera Deputaților este cameră decizională.

VEZI ȘI:

USR a obținut urgentarea procedurii pentru votarea legii privind CERTIFICATUL VERDE LA LOCUL DE MUNCĂ / Moșteanu: „Sper ca săptămâna viitoare cel târziu să avem un vot de adoptare”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare