Coronavirus

Prelungirea certificatului digital COVID-19, aprobată de Parlamentul European

  • certificatsupermarket.jpg

Parlamentul European (PE) a aprobat înnoirea, până în iunie 2023, a certificatului digital Covid-19 al Uniunii Europene (UE).

Au fost 432 de voturi pentru, 130 împotrivă și 23 de abțineri.

„Pentru a se asigura că cetățenii UE își pot exercita libertatea de circulație indiferent de evoluția pandemiei, sesiunea plenară a sprijinit o decizie a Comisiei parlamentare pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne de a începe negocierile cu statele membre în vederea extinderii certificatului – ceea ce trebuia expiră la 30 iunie – pentru încă 12 luni”, a declarat PE, potrivit theportugalnews.com.

Adunarea Europeană va negocia cu Consiliul European pentru a conveni asupra unei prelungiri imediate, astfel încât textul să poată intra în vigoare înainte de expirarea normelor actuale.
deputații europeni vor solicita totuși o evaluare intermediară a necesității menținerii certificatului digital Covid-19 al UE, care trebuie efectuat după șase luni de înnoire, adică la sfârșitul anului, în decembrie, oferind posibilitatea abolirii pe baza recomandărilor de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și al Comitetului pentru securitate sanitară.

Decizia finală privind călătoriile revine statelor membre.

În prezent, în România, nu mai este solicitat certificatul COVID-19. Dar, acesta este încă obligatoriu în țări precum Portugalia, Italia și Spania, conform stiripesurse.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button