Coronavirus

MOTIVELE pentru care poți părăsi localitatea de domiciliu după data de 15 mai!

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi, în cadrul unei dezbateri care a avut loc în Parlamentul României că, din data de 15 mai, când se încheie starea de urgență, intrându-se în cea de alertă, se poate părăsi localitatea de domiciliu fără declarație pe proprie răspundere, dar numai având motive bine întemeiate care pot fi probate. 

În schimb, premierul Ludovic Orban a spus că o decizie în acest sens va fi luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă, potrivit stirileprotv.ro.

Altfel, conform Ministerului de Interne, deplasarea persoanelor în afara localităților va fi permisă în următoarele situații:
  
1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

2. în scop umanitar sau de voluntariat;

3. realizarea de activități agricole;

4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

7. din alte motive justificate, precum:

– îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;

– îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;

– asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;

– deces al unui membru de familie.

De asemenea, deplasarea persoanelor în afara localităților va fi permisă în anumite condiții pentru următoarele motive:

1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button