Coronavirus

Isteria coronavirusului A BLOCAT spitale în România! PĂRERILE a doi medici reputați…

 

Sistemul medical din România a fost pătruns – unii zic în mod excesiv – de „febra” coronavirusului. Conform legii, multe spitale au fost etichetate de către autorități „Covid-19”, acolo fiind internați exclusiv bolnavii cu noul coronavirus, mulți dintre ei asimptomatici. Deși se simțeau bine, unii au fost ținuți captiv și câteva săptămâni, pentru că nu le ieșeau două teste negative consecutiv, așa cum cere INSP. 

Iată, în acest sens, doar două exemple din Brașov: 

CORONAVIRUS BRAȘOV. STRIGĂTUL către autorități al încă unui pacient asimptomatic!…

BRAȘOV. DEZVĂLUIRI. Calvarul descris de un pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus – „Așa e legea!”

În acest timp, bolnavii cronici au fost văduviți de tratamentul absolut necesar, iar la Brașov situația persistă apăsător, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus, fiind – așa cum susține DSP – multe mici focare în municipiu.

Pe această temă au vorbit, la obiect, la Antena 3, doi medici renumiți în România.

„Din păcate, pacienții au resimțit cel mai mult criza de coronavirus, având în vedere starea de tensiune și groază, picurată zi de zi de media. Și mai ales că s-a constituit acel comandament. Faci acest comandament când ai război civil, nu când ai o gripă. E vorba despre o biată gripă. S-a făcut o statistică să se vadă cum au murit oamenii, de ce afecțiuni. Mult mai mulți au murit de afecțiuni cardiovasculare, pentru că nu au reușit în această perioadă să își vadă medicul curant. Aceste afecțiuni trebuie evaluate periodic. Nu pot să îl lași pe pacient și să facă ce o vrea Dumnezeu. Asta s-a întâmplat și la noi. O serie de pacienți cu boli cronice, de teamă nu au ajuns la spital, de teamă. O teamă indusă”, a declarat șeful Secției de Chirurgie Toracică „Marius Nasta”, profesorul Ioan Cordoș.

La rându-i, șeful Secției ATI de la același spital bucureștean, conf. univ. dr. Radu Stoica, a precizat: „Trebuie să ne gândim că a fost un moment cu multe necunoscute și teama venea de la grozăviile care se întâmplau în China, în Italia, în țări civilizate, cu nivele medicale mult peste noi. Atunci mi se pare oarecum firesc ca începutul să fi fost destul de greu… Bolnavii trebuie să ajungă la specialitățile cărora ei li se adresează. Nu Covidul se adresează. La pulmonar, la noi, trebuie să vină bolnavii cu covid pulmonari. Primii după noi, care și-au făcut treaba excepțional, au fost cei de la «Carol Davila», unde au venit toți bolnavii renali. Fiecare spital trebuie să facă acest lucru”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button