Coronavirus

INSP – Crește numărul de cazuri de coronavirus în România! SCENARIU PESIMIST – medie de 8.900 de cazuri zilnice pe 20 martie!

 
INSP a estimat o creștere constantă a cazurilor zilnice de Covid-19 în România., într-o analiză a evoluției epidemiei
 
În ultimele 7 zile, potrivit sursei citate, evoluția s-a înscris într-un trend ascendent, ajungând la o medie de 2.640 cazuri/zi, valoare echivalentă cu cea înregistrată în 20 ianuarie 2021.

Majoritatea infectărilor se înregistrează în zonele urbane.

„Distribuția cazurilor din perioada 8 – 21 februarie este asemănătoare cu cea a cazurilor înregistrate în perioada 25 ianuarie -7 februarie, peste 70% din cazuri fiind inregistrate in zone urbane”, s-a menționat în raport.

În aceeași perioadă, 50.3% dintre cazuri au fost înregistrate în doar 12 municipii: Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, Botoșani, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Jiu, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu, Timișoara.

Iată și principalele scenarii de evoluție a situației epidemiologice, conform INSP.

Începând cu data de 14 februarie 2021 (la 7 zile de la deschiderea școlilor) se urmăresc 3 scenarii ipotetice de posibilă creștere a numărului de cazuri de infecție: 

1. Creștere constantă cu 1%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice la data de 20 martie

2. Creștere constantă cu 2%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice la data de 20 martie

3. Creștere constantă cu 4%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice la data de 20 martie

„Începând cu data de 17 februarie, se înregistrează o creștere susținută a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluția îndreptându-se spre scenariul 2”, a mai punctat INSP. 

De asemenea, s-a constatat: „Observarea acestei creșteri a numărului de cazuri nu poate fi pusă pe seama răspândirii in comunitate a variantei de virus din Marea Britanie. Era de așteptat că deschiderea școlilor va introduce un nivel sporit de mobilitate și interacțiune suplimentare în cadrul comunităților, ceea ce va afecta situația epidemiologica. La acestea se adaugă și redeschiderea în unele zone a activităților operatorilor economici din domeniul HoReCa, jocuri de noroc și cultură, precum și probabil o relaxare la nivel individual în ceea ce privește măsurile de protecție și a interacțiunilor, din cauza «oboselii pandemice»”.

Pentru această analiză, „au fost folosite rate de incidență nealterate de prezența eventualelor focare. Populația luată în calcul a fost cea publicată de Institutul Național de Statistică – populația după domiciliu la 1 ianuarie 2020”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button