Coronavirus

DUREROS. Prezentatoare TV: O pacientă de la ATI COVID m-a rugat să transmit familiei ei că se va face bine… n-a rezistat și s-a stins

  • andreeacigolea.jpg
 

Prezentatoarea emisiunii „Sfat de sănătate” de la Antena 3, Andreea Cigolea, a povestit în exclusivitate pentru ciao.ro prin ce stări a trecut atunci când a filmat în secții de ATI COVID, dar și cum este să porți combinezon, asemenea medicilor care stau ore în șir echipați astfel.

Ea a povestit despre o pacientă care, neputând să ia legătura cu familia ei (VEZI ȘI: COVID-19. Dr. Adina Alberts: „Nimeni nu are dreptul să confiște telefoanele mobile ale pacienților (…) . Suntem ființe emoționale, nu roboți”… Scrisoarea deschisă către premier și ministrul Sănătății), a rugat-o să le transmită apropiaților ei că se va face bine și că va ajunge acasă, însă, din păcate, a decedat în spital…

„O pacientă dintr-o secție de ATI care m-a rugat să transmit un mesaj familei pentru că nu avea cum să ia contact cu e: Că se va face bine și că va ajunge acasă. Din păcate, doamna n-a rezistat și s-a stins. Femeia abia respira și mi-a spus cu ultimele puteri că vrea să știe familia de ea că e bine. Și a mai fost o pacientă de 36 de ani care mi-a zis cu toată sinceritatea și cu ochii în lacrimi că știe și recunoaște că e obeză, dar că tot ce vrea este să trăiască”, a povestit Andreea Cigolea.

„E greu tare să filmezi într-un combinezon, să câștigi încrederea oamenilor să se deschidă în fața ta… tu care arăți ca un «cosmonaut», cum ziceau mulți bolnavi. Pacienții abia îmi auzeau vocea, se intimidau când vedeau microfonul, nu e deloc simplu. Totul este îngreunat de combinezon, de la căldură, la lipsa empatiei. Oamenii îți văd doar privirea. Deci trebuie să transmiți totul așa. Probabil că nu degeaba se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Satisfacția abia apoi vine, când pacienții văd filmarea și îți multumesc că le-ai făcut publică povestea pentru ca alții să nu ajungă la fel”, a mai spus prezentatoarea TV.

Întregul interviu poate fi găsit AICI.

FOTO – ARHIVĂ


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button